PNL şi USR au depus moţiunea împotriva ministrului Justiţiei: Prin comportamentul dumneavoastră aţi abandonat justiţia în mâna infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formaţiunea condusă de Ludovic Orban este partidul principal care susţine moţiunea. FOTO Inquam Photos
Formaţiunea condusă de Ludovic Orban este partidul principal care susţine moţiunea. FOTO Inquam Photos

PNL şi USR au depus o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader, cerându-i acestuia demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Parlamentarii din Opoziţie l-au acuzat pe ministrul din echipa Dăncilă că a „abandonat“ justiţia în „mâna infractorilor“.

„Prin comportamentul dumneavoastră aţi abandonat justiţia în mâna infractorilor şi aţi trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid. Pentru acest motiv ar fi trebuit să vă daţi demult demisia! Nu e târziu nici acum! Domnul Nicolicea îşi aşteaptă rândul. Între dumneavoastră şi domnia sa nu ar fi mare diferenţă. Luaţi-vă din birou toate diplomele şi distincţiile pentru că oricum nu v-au ajutat la nimic! V-aţi făcut de ocară în faţa studenţilor, în faţa colegilor dumneavoastră de catedră pe care nu îi puteţi păcăli sau manipula, v-aţi făcut de râs în faţa întregii ţări, mai puţin a lui Liviu Dragnea & Co. Dumneavoastră sunteţi cel care aduce deservicii grave imaginii României în plan extern, nu atât prin vorbele pe care le rostiţi mai mult sau mai puţin meşteşugit, cât mai ales prin fapte! Degeaba afirmaţi prin fraze aşezate cu grijă că promovaţi independenţa justiţiei, că sprijiniţi lupta împotriva corupţiei, dacă prin fapte faceţi exact contrariul“, susţin parlamentarii care au semnat moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. 

De asemenea, liberalii şi cei din USR îi reproşează lui Tudorel Toader că nu a făcut nimic notabil. „Domnule ministru, în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici, cu bilete de avion cumpărate la clasa economic, a desenării unor proiecte fantasmagorice cum este cartierul justiţei din Bucureşti, a unor apariţii publice în care vă etalaţi dorinţa de avea talent de povestitor, a afirmaţiilor publice prin care aţi afectat independenţa sistemului judiciar, în afară de lovitura pe care încercaţi să o aplicaţi luptei împotriva corupţiei, nu prea aveţi cu ce vă lăuda de când aţi devenit ministru. Nu aţi făcut mai nimic în folosul justiţiei, ci aţi făcut suficient de multe şi de grave lucruri în defavoarea justiţiei“, se mai arată în moţiunea de aproape 28 de pagini. 

Citeşte aici întregul text al moţiunii simple. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite