PNL şi USR au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose. Ce spune aritmetica parlamentară

PNL şi USR au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose. Ce spune aritmetica parlamentară

Premierul Mihai Tudose nu ar trebui să aibă emoţii privind trecerea moţiunii. FOTO Mediafax

PNL şi USR au depus vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“. În prezent, aritmetica parlamentară nu-i ajută pe cei din opoziţie, aceştia având şanse foarte mici să trântească în Parlament Cabinetul Tudose.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moţiunea „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". a fost semnată de 148 de parlamentari din PNL, USR şi PMP, precum şi de trei independenţi. 

„E o guvernare falimentară. Face rău ţării şi trebuie să plece acasă“ a declarat Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, după depunerea moţiunii de cenzură. „Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernarea Dragnea – Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, functionari publici, angajaţi la stat, angajaţi în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. A fost un balon de săpun care s-a spart şi victimele au fost toţi cetăţenii Românie. Un program de guvernare care promitea majorări salariale adus din nefericire scăderi de salarii şi în cel mai fericit caz mici majorări”, a mai spus Turcan.

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Cristian Seidler, a punctat faptul că  „toată lumea a observat că investiţiile sunt la un minim istoric. Guvernarea a avut deja un an pentru a-şi da măsura capacităţii. E o măsură de cenzură împotriva unui tip de guvernare, o guvernare mincinoasă“, a spus Seidler. 

Cum arată aritmetica parlamentară
 
Camera Deputaţilor
PSD – 153 de deputaţi
ALDE -14 de deputaţi
PNL - 69 de deputaţi
USR – 30 de deputaţi
PMP - 16  deputaţi
UDMR - 21 de deputaţi
Minorităţi – 17 deputaţi
Neafiliaţi – 7  deputaţi
   
Senat
PSD – 67 de senatori
PNL – 29 
USR – 13
ALDE – 9
UDMR – 9
PMP – 8
Neafiliat – 1 (Vergil Chiţac, fost PNL)
 
Majoritatea PSD-ALDE plus UDMR  are 269 de parlamentari adică nu va avea nicio emoţie, în condiţiile în care pentru a trece moţiunea, Opoziţia are nevoie de  233 de voturi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările