PNL, USR şi Dacian Cioloş cer demisia şefei TVR, care i-a spus unei ziariste „cap de porc“ şi a folosit un limbaj obscen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacian Cioloş, liderul Platformei România Împreună, şi Dan Barna, preşedintele USR, au semnat un comunicat de presă comun în care cer demisia directorului general al TVR, Doina Gradea, pentru jignirile la adresa unor ziarişti. Şi PNL a reacţionat.

Dacian Cioloş şi Dan Barna arată într-un comunicat de presă că “presiunile editoriale din televiziunea publică sunt inacceptabile” şi califică drept “deosebit de toxic pentru România faptul că majoritatea PSD-ALDE din Parlament încearcă subordonarea editorială a canalului public, folosind mecanismul dependenţei financiare a televiziunii publice faţă de Parlament prin alocarea bugetului anual”.

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“ de la TVR 1, a făcut publice o serie de înregistrări audio în care preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, îşi jigneşte angajaţii, iar directorul TVR 1 şi producătorul executiv Eduard Dârvariu afirmă, printre altele, că în instituţie „se fură ca în codru“.

“Aceste dezvăluiri din televiziunea publică arată o situaţie revoltătoare: TVR este îndreptată într-o zonă de subordonare editorială în faţa coaliţiei de guvernare de chiar directorul ei. Jurnaliştii sunt intimidaţi pentru că nu se comportă slugarnic cu puterea. Dar definiţia meseriei de jurnalist într-o democraţie nu este aceea de a fi slugarnic şi nici aservit clientelei politice! Probabil că ne-am obişnuit prea mult cu derapajele şi ne-am îndepărtat de definiţia corectă”, scriu Cioloş şi Dan Barna.

Cei doi cer demisia Doinei Gradea: “Considerăm că presiunile editoriale din televiziunea publică trebuie să înceteze imediat, iar directorul general, Doina Gradea, trebuie să-şi dea demisia pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului”.

Şi Gigel Ştirbu (PNL), preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a cerut demisia Doinei Gradea. “Întrebarea reporterei TVR s-a referit la cheltuielile crescute ale municipalităţii legate de monumente şi statui, şi acesta reprezintă un motiv serios pentru care doamna Gradea consideră că  <<merită tăiaţi>>  jurnaliştii de la ştiri. Sau, mai grav, merită <<pumni în gură, pumni în gură>> şi să fie <<pusă poliţia pe ei>>”, scrie liberalul într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite