PNL şi PSD continuă şicanele pe subiectul STS

PNL şi
PSD continuă şicanele pe subiectul STS

Marcel Opriş, directorul STS, îşi va pierde postul dacă legea va intra în vigoare  Foto: Mediafax

PNL a cerut ca proiectul de lege care prevede trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de la CSAT la Ministerul de Interne, în subordinea directă a premierului, să mai primească două avize parlamentare, însă PSD s-a opus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liberalii au avut încă o tentativă de a amâna trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale la Ministerul de Interne, în subordinea directă a premierului Victor Ponta. Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a cerut ieri Biroului Permanent, ca legea prin care STS trece din subordinea Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) în ograda MAI să primească un aviz şi din partea comisiilor parlamentare pentru controlul SRI şi SIE. Solicitarea liberalilor a fost rapid respinsă de conducerea Senatului.

Vicepreşedintelşe Senatului, Cristian Dumitrescu, a motivat, la finalul şedinţei, că propunerea lui Dobriţoiu a fost respinsă pentru că membrii Comisiei de apărare sunt şi membri în comisiile parlamentare SRI şi SIE. „Pot să îşi spună punctul de vedere în cadrul comisiilor respective“, a mai spus Dumitrescu.

Comisia de apărare a mai cerut, prin Corneliu Dobriţoiu, amânarea termenului de depunere a Raportului comun al comisiilor de apărare şi administraţie public pentru legea STS până la data de 29 aprilie. Această propunere a fost votată favorabil. Proiectul de lege iniţiat de PSD  prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut, în data de 25 martie, prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.

Pe aceeaşi temă:

Trecerea STS la MAI, încă un pas şi devine lege. Deputaţii au trimis proiectul la Senat, fără dezbatere

Ponta: Băsescu atacă în mod constant investitorii. Este un neadevăr că Huawei are vreo legătură cu STS

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: