PNL Sector 1 se delimitează de iniţiativa unui membru al filialei de a contesta candidatura lui Cîţu la şefia partidului: „Astfel de acţiuni să înceteze de îndată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1. FOTO: Facebook
Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1. FOTO: Facebook

PNL Sector 1 se delimitează „complet” de iniţiativa lui Alexandru Pânişoară, membru al filialei, de a contesta în instanţă candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului.

Filiala PNL din Sectorul 1 al Capitalei a transmis duminică, printr-un comunicat, că iniţiativa liberalului Alexandru Pânişoară de a contesta candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului, pe motiv că încalcă principiile şi valorile formaţiunii, a fost făcută în nume propriu, fără a fi consultată în prealabil conducerea filialei.

„Am aflat din presă despre această contestaţie. Demersul este unul strict în nume propriu, fără a fi fost consultată sau măcar anunţată conducerea PNL Sector 1. La următorul Birou Politic al PNL Sector 1 vom lua în discuţie această problemă şi vom lua toate măsurile statutare necesare. Toate aceste atacuri interne au ca rezultat doar afectarea imaginii Partidului Naţional Liberal. Facem un apel ca astfel de acţiuni să înceteze de îndată. În ceea ce ne priveşte, rămânem consecvenţi şi ne menţinem poziţia de neutralitate validată în forurile superioare ale filialei, poziţie bazată pe principii, valori şi prevederi statutare", a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1.

De asemenea, filiala a reamintit că este neutră în competiţia internă, dar şi că „Biroul Politic al PNL Sector 1 a hotărât în unanimitate încă din luna iulie ca fiecare delegat să voteze la Congresul din 25 septembrie după propriile convingeri”.

Alexandru Pânişoară a cerut în instanţă anularea deciziei Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL prin care premierul a primit derogare de vechime pentru a putea intra în cursa internă. Potrivit regulamentului PNL, vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal este de cinci ani, iar premierul Florin Cîţu nu întrunea această vechime în momentul în care şi-a depus candidatura, astfel că a cerut o derogare care i-a fost acceptată.

Citeşte şi: Un membru PNL Sector 1 a constestat în instanţă candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului: „Nu pot să mai tolerez nelegiuirile”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite