Liberalii tac strategic după condamnarea lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ponta s-a plâns de tăcerea liberalilor în cazul condamnării lui Adrian Năstase FOTO Vali Ivan
Premierul Ponta s-a plâns de tăcerea liberalilor în cazul condamnării lui Adrian Năstase FOTO Vali Ivan

REACŢIE Liberalii au reacţionat blând la condamnarea lui Adrian Năstase, fapt ce le-a atras criticile premierului Victor Ponta.

Condamnarea lui Adrian Năstase nu i-a sensibilizat pe liberali. Premierul Victor Ponta i-a mustrat pe partenerii săi de coaliţie, care au evitat să critice verdictul dat de magistraţi în dosarul “Zambaccian” şi i-a acuzat de laşitate.

„Noi avem mai mult curaj decât ei. Şi când a fost vorba de Relu Fenechiu, mai mult l-am apărat noi. Cred, de exemplu, că el nu ar fi fost condamnat niciodată dacă nu era ministru în Guvernul USL. Domnul Ovidiu Silaghi nu ar fi avut probleme dacă nu era propus ministru. Sunt solidar cu aceşti oameni, deşi sunt liberali“, a fost reproşul voalat al lui Ponta pentru liberalii care au evitat să-l martirizeze pe fostul premier.

Liberalii chiar au ezitat să exprime o părere în cazul lui Năstase, iar liderul PNL, Crin Antonescu, nu a scos până acum nicio vorbă despre încarcerarea lui Năstase. Vicepreşedintele PNL Mihai Stănişoară a declarat, pentru „Adevărul“, că decizia instanţei nu trebuie comentată şi a punctat că „toţi sunt egali în faţa legii”.

„E problema justiţiei, pentru că justiţia a decis asta. Până la urmă, fiecare trebuie să accepte că suntem egali în faţa legii. Nu văd de ce când vorbim de cineva care a deţinut o funcţie trebuie să comentăm că a fost bogat sau sărac, tânăr sau bătrân, că a avut sau nu a avut o funcţie”, a explicat Stănişoară şi a ţinut să precizeze că orice discuţie pe acest subiect este inutilă, întrucât decizia instanţei a fost deja luată.

„Ne aşteptam foarte mulţi dintre noi“

La rândul său, deputatul PNL Alina Gorghiu a subliniat că decizia judecătorilor a fost bazată pe o serie de probe şi, prin urmare, trebuie respectată.

“Este o hotărâre foarte dură şi, dacă nu suntem ipocriţi, ne aşteptam foarte mulţi dintre noi. Este o hotărâre pe care judecătorii au luat-o în baza probelor din dosar şi ar trebui să ne limităm sau să respectăm această decizie, că au avut judecătorii în spate ca motivare un exemplu în lupta anticorupţie”, a spus Gorghiu.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a dovedit reţinere în comentariile referitoare la condamnarea fostului premier. „Nu am ce fel de comentarii să fac, pentru că nu suntem în sfera politică. Este o decizie a justiţiei în urma unui proces, prin urmare politicul nu are prea multe de comentat în această situaţie“, a explicat ea.  La fel de zgârcit în declaraţii a fost şi liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care a precizat doar că nu se bucură de hotărârea magistraţilor, „spre deosebire de Monica Macovei“.

 „Poate comenta doar un jurist, ca Ponta“

Senatorul PNL Dian Popescu a comentat cu ironie condamnarea fostului premier. „Ca persoană publică, nu îmi permit să comentez. Sunt lucruri, detalii din dosar pe care nu le cunosc şi pe care le poate comenta doar un jurist, ca domnul Ponta. Eu nu mă pricep, în primul rând. Dacă aş fi de meserie, aş putea face o analiză“, a punctat Popescu.

Tot el a mai spus, relaxat, că Adrian Năstase nu este o excepţie în galeria condamnaţilor politic. „Dacă ne uităm şi peste hotare, sunt şi acolo destule condamnări. A avut probleme şi fostul cancelar al Germaniei, nu trebuie să privim lucrurile dramatic. Justiţia trebuie să-şi facă treaba şi atât“, a conchis Popescu.


Citeşte şi:

Ponta, despre reacţia PNL în cazul lui Năstase: Avem mai mult curaj. Noi l-am apărat pe Relu Fenechiu

Cât va sta Năstase la puşcărie. Avocatul Ion Cazacu: Facem plângere la CEDO, eliberarea condiţionată e un pas firesc

Băsescu: Îi cer imperativ lui Ponta să înceteze orice atac la adresa justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite