PNL relaxează condiţiile pentru decapitarea şefilor de organizaţii. Cine sunt liberalii cu greutate vizaţi de Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban n-are tocmai o relaţie amicală cu Marian Petrache şi Vasile Blaga
Ludovic Orban n-are tocmai o relaţie amicală cu Marian Petrache şi Vasile Blaga

Noi tensiuniîn PNL, după ce în Biroul Politic Naţional a fost votată o modificare a Statutului partidului care prevede ca preşedinţii de filiale judeţene să poată fi demişi cu jumătate plus unu din numărul membrilor din Birou. Validarea acestei propuneri, făcută de preşedintele Ludovic Orban, va avea loc în cadrul Consiliului Naţional al PNL, care se desfăşura sâmbătă şi la care vor fi prezenţi în jur de 1.500 de delegaţi liberali

„Este o propunere care urmăreşte o mai bună capacitate pentru BEx de a putea îmbunătăţi performanţa electorală a partidului, mai ales în acele filiale în care, în mod evident, nu se respectă deciziile partidului, campaniile naţionale ale partidului sau obiectivele electorale“, a declarat Ludovc Orban, după votul pe modificarea Sstatului PNL, unde 17 colegi ai săi s-au opus, în timp ce 31 au fost pentru modificare, iar şase s-a abţinut.

Cine sunt opozanţii lui Orban
Printre cei care au votat au fost Iulian Dumitrescu (prim-vicepreşedinte al PNL), Marian Petrache (vicepreşedinte), Dan Motreanu (vicepreşedinte), Gheorghe Falcă (lider PNL Arad şi vicepreşedinte naţional), Alina Gorghiu (fost preşedinte), Mugur Cozmanciuc (lider PNL Neamţ), Cristian Buican (lider PNL Vâlcea), Cristian Buşoi (lider PNL Bucureşti), Eugen Pârvulescu (preşedinte PNL Teleorman), George Stângă (preşedinte PNL Galaţi) şi Gigel Ştirbu (preşedinte PNL Olt), potrivit unor surse politice. O bună parte dintre cei care au votat împotrivă nu au vrut să vorbească deloc despre decizia lor de a se împotrivi propunerii lui Orban. „Nu fac niciun comentariu. Să vedem ce se întâmplă şi la Consiliu“, a precizat, laconic, Mugur Cozmanciuc pentru „Adevărul“. 

Lipsa argumentelor
Singura persoana care s-a opus susţinătorilor lui Orban şi care a şi motivat votul său a fost senatoarea Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL. „E un articol din Statut care spune că modificările se fac doar în situaţii excepţionale, ori nu mi s-a părut că situaţia e excepţională pentru a face mult mai flexibilă schimbarea preşedinţilor de organizaţii. Dar e o parte a Biroului Naţional care a achiesat la propunerea modificării. Când faci o modificare e nevoie să vii cu criterii foarte clare. Un preşedinte trebuie schimbat dacă şi-a dovedit incompetenţa în alegeri, dacă stă prost în sondaje şi nu face nimic pentru partid, dacă are blat cu PSD şi aşa mai departe. Ori nu a existat vreun argument în acest sens şi votul meu a fost împotrivă“, a declarat pentru „Adevărul“ Alina Gorghiu. 

Fostul preşedinte al PNL a subliniat că ultimul cuvânt îl va avea Consiliul Naţional. Potrivit unor surse din partid, în jur de 15 lideri de organizaţii judeţene vor lua poziţie la evenimentul PNL de sâmbătă, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de modul cum Orban conduce partidul şi pentru a sublinia că dacă încep decapitările în filiale, atunci partidul va fi grav afectat şi acest lucru se va  vedea în următoarele alegeri, unde liberalii nu vor mai trage pentru partid.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite