PNL, PSD şi PC au părăsit consultările cu Băsescu, nemulţumiţi de prezenţa independenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidele au părăsit repede Palatul Cotroceni
Partidele au părăsit repede Palatul Cotroceni

Reprezentanţii PNL, PSD şi PC au ieşit de la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei, organizate la Cotroceni, la câteva minute de la începutul întâlnirii, fiind nemulţumiţi că a fost invitat şi grupul parlamentar al independenţilor.

Preşedintele PSD Victor Ponta a considerat că prin chemarea grupului independenţilor, care nu reprezintă un partid parlamentar, preşedintele Băsescu nu a respectat invitaţia făcută partidelor parlamentare, motiv pentru care a decis să se retragă de la consultările pe tema revizuirii Constituţiei.

"Nu se punea problema ca preşedintele să îşi cheme susţinătorii - un partid neînfiinţat încă dar creat până la urmă pentru a sprijini preşedintele şi Guvernul actual, o formaţiune parlamentară care nu are nici votul oamenilor şi nici recunoaşterea juridică, aşa cum o cer legile României. Cred că preşddintele României trebuie să fie primul om din această ţără care respectă votul oamenilor, legile ţării şi structura politică a statului român", a spus Ponta.

De asemenea, preşedintele Crin Antonescu a considerat ca fiind inacceptabilă prezenţa "grupului aşa-numiţilor independenţi".

"Noi am dat curs invitaţiei pe care preşedintele a făcut-o, pe subiecte pe care domnia sa le-a propus. (...) Problema care ne-a făcut să părăsim înainte de începerea discuţiilor aceste consultări este una care nu e doar formală, ci de principiu. Noi înţelegem să participăm la consultări cu preşedintele României la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minorităţilor, pentru că partidele parlamentare, adică PNL, PSD, PDL, PC, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale sunt formaţiuni politice care au identitate, care s-au prezentat în alegeri sub acest nume, s-au prezentat cu un program, cu puncte de vedere şi ele sunt în Parlament legitimate de votul dat în cunoştinţă de cauză de alegători, de cetăţenii României", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite