Purtătorul de cuvânt al PNL: „Dacă PSD crede că misiunea alianţei s-a încheiat, să iasă public să-şi asume asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Cristina Pocora, a declarat vineri seara că, în cazul în care social-democraţii consideră că traseul coaliţiei de guvernare a ajuns la capăt, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru destrămarea alianţei.

Dacă PSD consideră că misiunea USL, proiectul USL s-a încheiat, atunci trebuie să iasă public să-şi asume încheierea proiectului USL”, a declarat Pocora, într-o emisiune difuzată de Antena 3.

În opinia liberalilor, a mai precizat Pocora, coaliţia de guvernare se află, însă, “la jumătatea mandatului”.

“Din punctul nostru de vedere, suntem la jumătatea mandatului – de fapt, nici nu suntem la jumătatea mandatului – ne-am angajat în 2012 în faţa românilor pe un program de guvernare cu Victor Ponta prim-ministru şi Crin Antonescu preşedinte, românii ne-au votat masiv, ne-au dat încrederea lor într-un procent de peste 70% şi de aici încolo urma să ne facem treaba. Până acum, PNL şi-a respectat angajamentele, atât faţă de cetăţeni, prin programul de guvernare, cât şi faţă de partenerii noştri”, a mai spus Cristina Pocora.

Declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al PNL intervin în contextul în care, anterior, senatorul PSD Gabriela Firea a estimat ruperea USL în luna martie. La rândul lor, liberalii au cerut un Congres al USL care să oficializeze candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale.

Materiale pe aceeaşi temă:

Început de an cu scandal în USL. PNL cere un nou Congres. PSD refuză

PSD şi PNL au început noul an exact aşa cum l-au terminat pe cel recent încheiat: cu scandal. Totul a început de la declaraţia Gabrielei Vrânceanu Firea, senator PSD, care a estimat ruperea USL în luna martie. Liberalii nu s-au lăsat mai prejos şi au cerut organizarea unui nou congres al USL, care să-l bată în cuie pe Crin Antonescu drept candidat la prezidenţiale susţinut şi de PSD.

Gabriela Vrânceanu Firea: Cel mai bine ar fi ca USL să se rupă în martie

Vicepreşedintele PSD Gabriela Vrânceanu Firea crede că luna martie ar fi cel mai indicat moment pentru ruperea USL, dacă se va ajunge în această situaţie, în condiţiile în care la mijlocul lunii aprilie începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare

Petrache, replică pentru Firea: Dacă vor neapărat să rupă USL, foarte bine, să-l rupă

Marian Petrache, vicepreşedintele PNL şi preşedinte al CJ Ilfov, a declarat că dacă PSD vrea să rupă USL, nu are decât să facă acest lucru. Liberalul a adăugat că din punctul său de vedere, Uniunea trebuie să reziste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite