PNL presimte dezastrul spre care se îndreaptă USL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL plăteşte la greu accidentul de avion din Apuseni. Internele, ROMATSA, IGSU, jandarmii, mai toate instituţiile care au acţionat haotic, fără coordonare, se află în parohia miniştrilor PNL.

ROMATSA, nominalizată de premierul Ponta ca principala vinovată pentru dezastrul prăbuşirii avionului, se află în custodia Ministerului Transporturilor, condus de liberala Ramona Mănescu. Care n-a declarat nimic timp de 4 zile. Comunicare ioc. Şi care e ameninţată că îşi va pierde şi ea funcţia la Delegaţia Permanentă din 1 februarie.

Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu fac jocul premierului Ponta, nu mai ascultă de mult de PNL şi de Antonescu. Profitând de accidentul de avion, Radu Stroe a fost eliminat la cererea expresă a lui Antonescu şi împotriva voinţei lui Ponta. Urmează Chiţoiu săptămâna viitoare, când se întruneşte forul de conducere al PNL.

Mai ştie cineva ceva despre miniştri liberali de la economie şi cultură? Măcar cum îi cheamă? Cel de la cultură este incult, încurcă date din opera lui Eminescu. Cel de la economie se pricepe mai degrabă la gastronomie. De aici imaginea catastrofală a miniştrilor PNL şi probabilă lor schimbare, dar cu cine, că rezervă de cadre a PNL e subţire, subţire...

Urmează să intre în joc artileria grea, Iohannis şi poate alte nume grele ale PNL. Dacă mai sunt.

Crin Antonescu ştie ce pierderi electorale şi politice imense produc aceşti miniştri, cum atârnă ca pietrele de moară de gâtul său, eliminarea lor este o problemă de supravieţuire, de viaţă şi de moarte politică.

Un alt eşec total al USL, care se va sparge în capul lui Antonescu este revizuirea Constituţiei.

După calcule amănunţite, ţinând cont şi de reclamarea la CCR a legii de revizuire, de către PDL şi preşedintele Băsescu, timpul necesar inclusiv obţinerii unui punct de vedere de la Comisia de la Veneţia şi de la UE, face improbabil referendumul simultan cu europarlamentare. Ca să nu mai vorbim de pragul de prezentă de 50%, imposibil de atins.

Cum Antonescu a condus Comisia de revizuire a Constituţiei, i se va arunca în spate eşecul acestei operaţiuni.

Mai mult, fără trecerea revizuirii, adio Cotroceni pentru Antonescu. PSD nu va accepta niciodată ca preşedinte pe cineva din afara PSD cu puterile actualului preşedinte, “un fel de Băsescu”, cum explică Victor Ponta că se comportă Crin Antonescu.

Să ne amintim de marţea neagră, din 10 decembrie, când deputaţii PNL s-au lăsat păcăliţi şi au votat legea modificărilor Codului Penal, cu superimunitatile parlamentarilor.

Antonescu a făcut eforturi disperate să se extragă, pe el şi PNL, din această maşinaţiune toxică pentru statul de drept. N-a prea reuşit, iar legea respectivă a fost respinsă de CCR cu unanimitate. Adică a fost o tâmpenie. Pe care o plătesc inclusiv liberalii şi Antonescu.

Cu acea ocazie, Antonescu a vrut să rupă USL, dar s-au opus miniştri liberali, care nu se lasă duşi din măcelărie. Da, dar preţul plătit de tot partidul la viitoarele alegeri va fi imens.

Victor Ponta a devenit oaia neagră a Europei, de care se leapădă până şi socialiştii Swoboda şi Schultz. Mai nimeni nu mai vrea să-l primească în vizite oficiale.

Victor Ponta a renunţat la obiceiul lăudabil de a răspunde la intrebările incomode ale ziariştilor. Nu mai are cu ce sa-i păcălească.

Reacţia internă la atacurile împotriva justiţiei şi la incompetenţa Guvernului, dovedită cu ocazia accidentului de avion şi a legilor respinse de CCR, este devastatoare. Mai puţin gravă pentru PSD, care se bazează pe alegători care nu prea înţeleg cum devine chestiunea cu statul de drept, dar catastrofală pentru PNL, care se bazează pe un public educat, ataşat filosofiei de dreapta si respectării principiilor democraţiei şi statului de drept.

Alături de eşecurile economice, de amânarea mai tuturor marilor proiecte incluse în oferta electorală cu care a câştigat USL alegerile, toate aceste evenimente l-au pus pe gânduri pe Antonescu.

Susţinere la preşedinţie nu, indignarea populară creşte la cote alarmante, miniştri liberali incompetenţi despre care nu mai ştim nici cum îi cheamă, tot atâtea motive care-l fac pe Antonescu să joace ultima carte la întrunirea Delegaţiei Permanente de la 1 februarie.

Este cam ultima ocazie să rupă pisica în două. Dacă nu reuşeşte să schimbe drumul pe care merge PNL, fie în USL, dar cu schimbarea miniştrilor “trădători”, care au uitat valorile liberale, fie în afara USL, cu o candidatură din opoziţie la prezidenţiale, Antonescu poate să-şi ia adio de la consemnarea sa în cărţile de istorie.

Pe 1 februarie, Antonescu îşi joacă ultima carte.

După această dată va fi prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite