PNL şi prea-multele enigme din perioada COVID

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, a picat ca un trăsnet vestea că dl. Mircea Macovei, directorul medical de la Spitalul Judeţean Suceava, se va întoarce începând de joi la muncă. Insul s-a făcut bine-mersi,  e atât de bine din punct de vedere medical  încât are neruşinarea de a reveni nu ca simplu medic, cu toate că şi aici ar fi multe de discutat, ci pe post de şef. Că altminteri nu poate. Are şefia în ADN.

Bun, să zicem că de la dl. Macovei nu prea ne mai puteam aştepta la multe. Dl. Macovei şi-a dat măsura capacităţilor lui profesionale şi umane atunci când a chemat medicii din subordine la muncă, indiferent de starea lor de sănătate, şi când a continuat el însuşi să îşi plimbe, deşi infectat, preţiosul fizic prin  spital, determinând o criză medicală, un  dezastru uman fără precedent. Dar ce să facem când auzim un ditamai secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, un  anume ins pe nume Ionel Oprea, mai mult ca sigur, la rându-i,  membru de frunte al PNL, justificând revenirea în dregătorie a d-lui Macovei? „Omul a dat un concurs legal, aşa că nu avem ce face”, ne spune senin, crezând că ne prosteşte dl. Oprea.  Zău aşa? Legalitatea concursului îi dă insomnii d-lui Oprea sau probabila apartenenţă a d-lui Macovei la PNL şi posibila înaltă protecţie a baronului local Gheorghe Flutur în jurul căruia întreaga conducere a PNL, guvernul Orban însuşi au făcut un ruşinos, un iresponsabil zid? Probabil că şi şpăgara Sorina Pintea de la Baia Mare o fi dat un concurs legal, dar despre legalitatea concursurilor din România ar fi multe de spus,  însă doamna Pintea fiind de la PSD a fost dată afară din funcţie chiar din dispoziţia tot mai decredibilizatului domn Ludovic  Orban. În cazul doamnei Pintea pentru care, să fie clar, nu am nici urmă de consideraţie, dimpotrivă, nimeni de la vârful conducerii Ministerului Sănătăţii ori al guvernului nu se teme de procese sau de cine ştie ce alte consecinţe legale, în cazul iresposabilului domn Macovei, da. E de sperat că locuitorii din judeţul Suceava, deveniţi din cauza triadei Flutur- Rîmbu- Macovei un domeniu al COVID 19, al bolii, al groazei, al morţii, vor şti să taxeze electoral aşa cum se cuvine şi cum merită PNL. Care să nu ne mire că scade în sondaje.  Probabil că tocmai de teama lor, dl. Macovei a decis, totuşi, să demisioneze vineri. Unii spun  că decizia ar fi fost determinată de intervenţia d-lui Nelu Tătaru care i-ar fi dat respectivei goange cu flit. Sper ca demisia să nu însemne preţul acţiunilor legale ce se impun.

Pentru moment ce s-a întâmplat, ce se întâmplă la Suceava pare că va rămâne o mare enigmă în istoria din perioada COVID 19 a României. Aşa cum par să stea lucrurile şi în cazul situaţiei senatorului Vergil Chiţac ot Constanţa care şi-a făcut şi el de cap. A pretins că ar fi fost infectat cu COVID 19, că şi-ar fi infectat nu ştiu câţi alţi colegi de partid la nu ştiu ce adunare cu iz electoral, a refuzat să fie dus cu isoleta, încălcând grav legea,  a contribuit la înmuierea inimilor celor din PSD care, astfel, şi-au dat votul necesar învestirii pe repede-înainte a guvernului Orban 2, fiica d-lui Chiţac a anunţat, smulgându-şi de durere şi îngrijorare părul din cap, că ilustrissimul ei tată ar fi ajuns la reanimare şi acum, uite!, e şi el sănătos-tun.  Aşteaptă pentru toată această panaramă de prost gust, şi ea de domeniul penalului,  un nou loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare, dacă nu cumva chiar şi o decoraţie din partea preşedintelui Klaus Werner Iohannis. 

Mai sunt şi multe alte lucruri neclare consumate în această perioadă când guvernanţii României ne cer, nu fără motiv, să facem tot felul de sacrificii. De pildă,  „Afacerea Sparanghelul” în cazul căreia firma germană, posibila implicare şi aici a demonicului domn Gheorghe Flutur, ochii închişi şi gluga pe ochi a Poliţiei Române, explicaţiile aiuritoarei a atât de originalei şi europenei doamne Violeta Alexandru nu au izbutit să acopere parada semnelor de întrebare. În fine, mai e o mare enigmă de ce a apărut în prim-plan aberantul plan al doctorului Streinu-Cercel, despre care aflu că nu ar fi tocmai o noutate, cu numai o zi sau două înainte de a se dea vestea că se va proceda la o oarecare destindere a măsurilor anti-COVID 19.  Pentru a se obţine voturi?

Am scris de nenumărate ori. Trecem printr-o perioadă cum nu se poate mai complicată. Care nici pe departe nu se va încheia îndată după 15 mai, atunci când, aşa după cum ne-a anunţat mai deunăzi preşedintele Klaus Iohannis, ar fi posibilă ridicarea unor restricţii, dar se aşteaptă a fi introdus şi un alt set nou de reguli deloc simplu de aplicat şi de suportat. Tocmai de aceea e nevoie de un fel de parteneriat, de contract social între guvernaţi şi guvernanţi. E nevoie ca populaţia să aibă încredere în cei ce şi-au asumat de bună voie conducerea ţării în această perioadă. Numai că încrederea nu vine din cer. Se câştigă greu şi se pierde uşor.

Deja PNL, guvernul său, premierul Ludovic Orban au comis prea multe gafe. Le-au făcut oare inconştient?  

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, Zână-Măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe blogurile adevărul.ro şi pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite