PNL – PDL: şapte motive împotriva fuziunii dintre cele două partide şi ce le-ar putea distruge

PNL – PDL: şapte motive împotriva fuziunii dintre cele două partide şi ce le-ar putea distruge

Vasile Blaga şi Crin Antonescu la o întâlnire între liderii PDL şi liderii PNL FOTO Mediafax

Alegerile prezidenţiale au început deja să dea frisoane multor actori de pe scena politică românească. Ceea ce a determinat această senzaţie de panică latentă o constituie, evident, rezultatele de la alegeri europarlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi, chiar dacă acţiunea este necesară, agenţii politici trebuie să fie atenţi la eventualele greşeli pe care le-ar putea face. Căci panica poate aduce dezastrul! Iar începutul, discuţiile despre o posibilă fuziune între PNL şi PDL, arată că dreapta se îndreaptă exact către această destinaţie: dezastru! Iar primul pas către acest dezastru este potenţiala fuziune dintre PNL şi PDL. Un asemenea gest ar fi sinucigaş pentru ambele partide.
 
O alianţă este binevenită, dar nu o fuziune. Mai ales dacă e vorba de o fuziune prin absorbţie, aşa cum au declarat liderii politici, gen Vasile Blaga, care a afirmat că e necesar doar un partid de centru-dreapta. Iar o fuziune nu este binevenită din mai multe motive.
 
1. Etichete negative
 
Ambele partide au etichete negative puternice, PNL pentru a fi părăsit USL, în timp ce PDL este etichetat negativ pentru guvernarea din anii precedenţi. O fuziune prin absorbţie ar intensifica şi mai mult efectul acestor etichete, ar fi o alianţă a „răului” unit. O alianţă între partide, cu un obiectiv clar – câştigarea alegerilor prezidenţiale – ar fi mult mai potrivită.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările