PNL şi PDL, împreună la discuţia cu FMI: Cerem suspendarea liberalizării preţului la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL şi PDL s-au întâlnit cu delegaţia FMI FOTO Mediafax
PNL şi PDL s-au întâlnit cu delegaţia FMI FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi liderul PDL, Vasile Blaga, le-a transmis astăzi reprezentanţilor FMI că Opoziţia susţine suspendarea liberalizării preţului la gaze.

„Le-am spus că noi cerem suspendarea liberalizării preţului la gaze în condiţiile în care, pe de-o parte, nu există o piaţă unică a gazelor în Europa, pe de altă parte există doar doi furnizori în România de gaze - Petrom şi Romgaz - şi un singur importator – Rusia“, a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă comună cu Iohannis.

Blaga a criticat Guvernul că nu are nicio strategie privind dezvoltarea energetică. ”Nu ştim astăzi dacă mergem mai departe să dezvoltăm cele două reactoare de la Cernavodă, mergem pe energie nucleară, mergem pe energie produsă din resurse fosile, cărbune şi aşa mai departe. De aceea, noi nu ne opunem sub nicio formă privatizărilor, dar credem că ar trebui să fie suspendate şi listările la bursă a diferitelor companii energetice, pentru că este indusă în eroare lumea, pe termen mediu şi lung. Nu vom şti care vor fi cele care vor avea evoluţii previzibile serioase în funcţie de participarea lor sau nu la producţia viitoare de energie electrică sau la distribuţie”, a afirmat liderul PDL.

Blaga a mai spus că reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată fără alte măsuri compensatorii. ”Este grav că Guvernul României nu a prezentat nimic, nici măcar o modelare în faţa FMI pentru a arăta ce înseamnă impactul reducerii CAS cu 5 puncte procentuale, dar pe de altă parte există resursă în creşterea veniturilor la bugetul statului: să reducă corupţia la încasarea TVA, să reducă corupţia din tot sistemul de colectare a taxelor şi impozitelor, să crească colectările şi vor avea de acolo măsurile compensatorii”, a mai afirmat liderul PDL.

Citeşte şi:

PNL şi PDL au reluat negocierile. „Nu îi vom susţine nici pe Diaconescu, nici pe Udrea. Nu avem nimic în comun cu Băsescu

Reprezentanţii PNL şi PDL s-au întâlnit, din nou, astăzi pentru a stabili condiţiile în care va avea loc fuziunea dintre cele două partide. Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, au respins din start posibilitatea ca proaspătul candidat al PMP la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu, să fie candidatul comun al dreaptei.

Macovei vrea sprijinul PNL şi PDL pentru simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii: „PNL are ocazia să treacă la fapte“

Europarlamentarul PDL Monica Macovei solicită sprijinul colegilor săi de partid, dar şi al liberalilor pentru simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare. În opinia lui Macovei, trebuie luate cel puţin trei măsuri: desecretizarea votului, impunerea unui termen pentru vot, dar şi obiectivitatea aleşilor, care nu ar trebui, în opinia acesteia, să analizeze dosare şi probe.

Alianţa PNL-PDL, în faţa primelor neînţelegeri. Predoiu: Problema ridicată de Macovei este reală. Haşotti o atacă la persoană

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, prezidenţiabilul partidului, sare în apărarea europarlamentarului PDL Monica Macovei, care i-a acuzat pe liberali că s-au aliat cu social-democraţii pentru a-l scăpa de arestare preventivă pe senatorul PSD Marius Isăilă, aceasta fiind criticată pentru afirmaţii de către liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite