PNL: Nu există un acord în USL pe comisia Călăraşi.  Zgonea: Liberalii susţin proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că până în prezent nu există un acord al formaţiunii pentru o comisie privind cazul Călăraşi, dar a precizat că liberalii sunt dispuşi să discute acest subiect.

“În ceea ce priveşte comisia de anchetă, ieri (n.r.: marţi) noi nu am avut nicio discuţie pe acest subiect. Şi, până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politică. Deci, nu există în acest moment un acord, dar suntem deschişi să discutăm acest subiect, e firesc, ca între parteneri în USL", a spus Scutaru, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre acest subiect, Scutaru a răspuns evaziv, dar a dat asigurări că a fost mandatat să vorbească în numele partidului.

“Fiind lider de grup, cam în fiecare zi vorbesc cu preşedintele partidului. Atunci când am afirmat că în acest moment nu există un acord al PNL, m-am referit şi la faptul că vorbesc cu un mandat politic. Deci am mandatul necesar pentru a face această declaraţie”, a precizat el.

Zgonea: Am văzut că şi PNL susţine acest proiect

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că PNL susţine proiectul de înfiinţare a comisiei.

“Lucrează colegii noştri, când vom avea o formă comună o vom discuta şi cu ceilalţi parteneri. Am văzut între timp că şi PNL susţine acest proiect. Ştiam că PC va susţine, important este să-l definitivăm şi să-l definitiveze grupurile parlamenatre”, a spus Zgonea.

El a menţionat că speră ca în următoarele săptămâni să fie definitivată nota de fundamentare pentru înfiinţarea acestei comisii. “Când echipa va avea draftul şi va cere întâlnirea, în momentul respectiv bănuiesc că şi eu şi domnul Ponta, domnul Antonescu şi domnul Daniel Constantin vom fi la acea discuţie. Eu am speranţa că în următoarele săptămâni să poată fi definitivat, pentru că, dacă este o comisie comună, ea trebuie să fie făcută până când Parlamentul lucrează în plenul reunit şi, ştiţi, asta înseamnă până se votează bugetul de stat”, a adăugat Valeriu Zgonea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în “cazul Călăraşi”, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

“Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (...) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”, a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite