PNL îşi alege noul preşedinte la Congresul Extraordinar de duminică. Ciucă, candidat unic LIVE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Aproximativ 1.300 de liberali s-au reunit la Congresul Extraordinar al PNL de duminică, unde reprezentanţii PNL au fost chemaţi, practic, să valideze alegerea lui Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru funcţia vacantă de preşedinte.

GALERIE FOTO

UPDATE 13.25: Liberalii au anunţat rezultatul votului. Din 1120 de voturi valabil exprimate, 1060 au votat „pentru” alegerea lui Nicolae Ciucă la şefia partidului. 

UPDATE 13.10: S-a încheiat votul. 

UPDATE 12.20: Votul a început după discursul singurului candidat, Nicolae Ciucă. Premierul a menţionat că principale obiective sunt eliminarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen. Liberalii nu vor mai vota şi pentru ocuparea funcţiei de secretar general, post rămas vacant, după ce fostul ministru al Proiectelor şi Investiţiilor Europene, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, alături de Florin Cîţu, atât din funcţia de la partid, cât şi din cea din Guvern. 

UPDATE 11.30: Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat, în cadrul Congresului Extraordinar al PNL, rezultatele unui sondaj, ce plasează PNL pe locul doi în intenţia de vot, cu 22,2%. „Avem potenţial, haideţi să-l valorificăm, să nu ne batem joc de ceea ce a rămas pentru că peste doi ani trebuie să mergem în faţa oamenilor cu realizări, nu cu proiecte. Haideţi să vedem ce vom face imediat, de mâine dimineaţă”, i-a îndemnat Rareş Bogdan pe colegii săi liberali de pe scena Congresului Extraordinar al PNL pentru alegerea unui nou preşedinte.

UPDATE 11.20: Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte interimar al liberalilor, a explicat motivele pentru care liberalii au ales să îşi schimbe preşedintele, după numai şase luni de la ultimele alegeri interne ale partidului. Potrivit liderului liberal, noua conjunctură geopolitică îi obligă pe liberali să îmbunătăţească programul PNL şi să recunoască „ce nu a mers”.

UPDATE 11.10: Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu a ajuns la Parlament. Întrebat dacă îl va susţine pe Nicolae Ciucă la Congresul de duminică, fostul şef al PNL a afirmat că votul este secret, precizând apoi că va susţine un PNL care are de-a face cu liberalismul şi că nu va susţine populismul sau măsuri care fac rău românilor.

UPDATE 11.00: A început Congresul Extraordinar al PNL.

UPDATE 10.50: Premierul Nicolae Ciucă a ajuns la Parlament, acolo unde are loc Congresul Extraordinar al PNL pentru alegerea unui nou lider. Singurul candidat înscris în cursa pentru şefia partidului, Nicolae Ciucă a făcut apel la stabilitate, amintind de situaţia geopolitică în care ne aflăm. 

***

Liberalii se reunesc de la ora 11.00 la Palatul Parlamentului, pentru a-l alege pe noul preşedinte al formaţiunii. Delegaţii PNL nu vor avea însă o paletă prea largă de opţiuni, fiind un singur candidat: Nicolae Ciucă.

Liberalii l-au împins să candideze doar pe cel care deţine funcţia de premier, pentru a nu mai exista o polarizare la nivelul conducerii, între preşedintele de partid şi premier, ci să fie unul şi acelaşi, pentru decizii cât mai ferme. 

Aproape toate taberele din formaţiune au pledat pentru soluţia Ciucă, însă au existat şi critici. Florin Cîţu a ironizat candidatura singulară a lui Nicolae Ciucă, precum şi europarlamentarul Mircea Hava, care a punctat că nu e sănătos pentru democraţia internă să fie un singur candidat. 

Tot la Congresul Extraordinar de astăzi ar urma să fie votat, la propunerea noului preşedinte al formaţiunii, noul secretar general. Potrivit informaţiilor „Adevărul” şansele sunt foarte mari ca acesta să fie Lucian Bode, cel mai apropiat dintre prim-vicepreşedinţii PNL.

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele evenimente de la Congresul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite