PNL a început negocierile pentru alegerile locale. Cine se bate pe cele şapte posturi de primar în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În PNL se ascut deja cuţitele pentru alegerile locale din 2016. “Adevărul” vă prezintă lista numelor vehiculate pentru candidaturile la Primăria Capitalei, dar şi la Sectoare.

Potrivit unor surse politice, PNL ar avea cel puţin câte doi candidaţi la fiecare primărie de sector, dar şi la Primăria Capitalei, unde liberalii mizează pe detronarea lui Sorin Oprescu. Teoretic, candidaţii trebuie selectaţi pe baza unor sondaje de opinie interne, însă, potrivit aceloraşi surse, influenţa în partid şi relaţiile cântăresc la fel de mult.

“Adevărul” vă prezintă lista candidaţilor la alegerile locale, din partea PNL, în Capitală: 

Primăria Capitalei. Funcţia deţinută de Sorin Oprescu îi tentează pe mulţi liberali. Astfel, la Bucureşti, copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi prim-vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu îl susţin pe viceprimarul liberal Cornel Pieptea. La rândul lui, şeful Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, este tentat de Primăria Capitalei, mai ales că nu ar mai dori să stăpânească Ilfovul, începând de anul viitor. Pe de altă parte, potrivit unor surse, şi prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban ar intenţiona să candideze la Primăria Capitalei. 

Primăria Sectorului 1. Actualul edil de la Sectorul 1,  Andrei Chiliman, are şanse mari de a câştiga în faţa lui Dan Tudorache, susţinut de PSD.  Potrivit unor surse liberale, Chiliman ia în calcul, însă, şi o candidatură la Primăria Capitalei.

Primăria Sectorului 2.  În sectorul 2, Neculai Onţanu, de la UNPR, se va lupta cu Dan Cristian Popescu. Popescu, deşi nu are mari şanse în lupta cu Onţanu, beneficiază de susţinerea Ancăi Boagiu.

Primăria Sectorului 3. În lupta pentru şefia Sectorului 3, pesedistul Robert Negoiţă urmează să îşi măsoare forţele cu fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu.

Primăria Sectorului 4.  Conservatorul Cristian Popescu-Piedone, cotat cu cele mai mari şanse pentru un nou mandat, ar putea candida la Sectorul 4, dar trebuie spus că este curtat şi de PNL, pentru funcţia de primar al Capitalei. În cazul în care demersul liberalilor nu are succes, Piedone ar candida împotriva fostului deputat PDL Romeo Raicu. O variantă este şi şeful Organizaţiei PNL Sector 4, Marius Rogin, deşi, potrivit aceloraşi surse, Rogin ar ţinti mai degrabă postul de parlamentar.

Primăria Sectorului 5.  Pentru postul preluat de la Marian Vanghelie de către  Cristian Rizea, şeful PSD Sector 5, ar urma să fie aruncat în cursă purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi, susţinut şi de vechiul PNL, şi de vechiul PDL.

Primăria Sectorului 6. Potrivit surselor noastre, liberalul Rareş Mănescu, actualul primar din Sectorul 6, ar urma să nu mai candideze la alegerile din 2016. Mănescu l-ar susţine însă pe deputatul liberal Răzvan Mironescu, care ar urma să candideze împotriva lui Gabriel Mutu de la PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite