PNL începe negocierile cu PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu (stânga) şi Crin Antonescu,  pro şi contra intrării la guvernare
Călin Popescu Tăriceanu (stânga) şi Crin Antonescu, pro şi contra intrării la guvernare

O delegaţie a PNL, condusă de Crin Antonescu, va începe cât mai curând negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea unui Guvern.

Liberalii sunt dispuşi să intre la guvernare alături de PDL, UDMR şi de minorităţi, însă doar dacă vor putea decide în legătură cu persoana care va fi desemnată premier.

O altă variantă pe care liberalii o vor susţine ar putea fi un premier independent, potrivit unei rezoluţii adoptate ieri, prin votul Delegaţiei Permanente a partidului.

„Negocierile ar putea începe chiar de mâine", a afirmat Antonescu. Din echipa de negociere a PNL vor mai face parte Ludovic Orban, Relu Fenechiu, Radu Stroe şi Varujan Vosganian.

În cazul în care liberalii vor intra la guvernare, iar funcţia va reveni acestui partid, Crin Antonescu va fi desemnat pentru postul de premier. „Delegaţia permanentă a Partidului a decis să mă desemneze, în calitate de preşedinte al PNL, pentru funcţia de prim-ministru", a mai spus şeful liberalilor.

Preşedintele social-democraţilor, Mircea Geoană, a declarat că susţine majoritatea conturată înaintea alegerilor între PSD, PNL şi UDMR, "preferabilă pseudomajorităţii" propuse de PDL.

Liderul democrat-liberal Emil Boc a anunţat, ieri, că viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PDL-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi. Potrivit lui Boc, PDL are temeiul politic de a cere funcţia de premier.

Liderii PDL au avut deja întâlniri cu UDMR, cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi cu grupul independenţilor pentru conturarea unei majorităţi parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite