Ponta, abandonat de Antonescu pe tema accizei la carburanţi. Ilieşiu (PNL): Liberalii vor cere FMI o nouă amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu a anunţat că liberalii vor cere delegaţiei FMI, care marţi se va afla la Bucureşti pentru o nouă negociere, să amâne introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Liberalii vor cere o nouă amânare, la discuţia cu FMI, anunţul a fost făcut de senatorul PNL Sorin Ilieşu, la Realitatea TV.

Premierul Victor Ponta a ajuns la un compromis cu preşedintele Traian Băsescu: amânare cu trei luni a accizei de 7 erocenţi, în schimbul promulgării bugetului pe 2014.

„Am discutat, în cadrul coaliţiei, după ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu, azi sper că preşedintele trimite decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pe 2014 şi tot azi vom amâna cu trei luni intrarea în vigoare a accizei la carburanţi, cu obligaţia ca în ianuarie, odată cu vizita Comisiei Europene, să vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă putem acoperi ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014. Un mic compromis pentru a avea buget si pentru a putea plăti pensiile cred că este un sacrificiu care merită. Cred că asta va anunţa si preşedintele“, anunţa Ponta pe 18 decembrie.

Guvernul a amânat majorarea taxei pe carburant cu 0,7 eurocenţi până la 1 aprilie. O delgaţie a FMI vine în România zilele viitoare.

Citeşte şi:

Ponta: Am ajuns la un compromis cu Băsescu. Am renunţat pentru trei luni la acciza pe carburanţi

Şedinţa de Guvern de miercuri a debutat cu o întârziere de aproximativ două ore. Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că a ajuns la un compromis cu preşedintele Traian Băsescu, iar Legea bugetului va fi promulgată astăzi.

Cum acoperă Ponta amânarea majorării accizei la carburanţi? Ia de la Băsescu!

FMI cere compensarea veniturilor nerealizate din cauza amânării accizei suplimentare pe benzină şi motorină. În replică, Victor Ponta spune că va lua bani de la Preşedinţie şi dintr-o rectificare aplicată abia la vară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite