PNL a deschis sezonul racolărilor. Doi deputaţi şi un fost primar PSD au trecut la liberali. Adriana Săftoiu: Până unde te poţi face frate cu dracu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PSD Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină au trecut, oficial, de la PSD la PNL. Cei doi au votat pentru învestirea Guvernului Orban. De asemenea, primarul din Turda, Cristian Matei, a bătut palma cu liberalii după ce a fost exclus din PSD, susţin surse politice pentru Adevarul. În vară, Biroul Politic al PNL a votat o decizie prin care le-a solicitat filialelor să nu primească niciun membru PSD. N-a mai contat.

Mihăiţă Găină şi-a dat demisia din PSD la 1 octombrie şi a votat în favoarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. De asemenea, el a fost şi semnatar al moţiunii de cenzură.

Deputata PSD Bacău, Elena Hărătău declara în luna octombrie că moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Dăncil nu este altceva decât ”un os de ros pentru candidaţii opoziţiei la Preşedinţie”. Elena Hărătău a votat învestirea guvernului liberal. Ulterior, a fost exclusă din PSD, alături de Cosmin Necula, primarul Bacăului.

Primarul PSD din Truda, Cristian Matei, a fost exclus din partid, după un conflict cu liderii PSD Cluj. Cristina Burciu, deputat PSD ales în zona Turda, apropiată de Cristian Matei, a votat pentru învestirea Guvernului Orban. Cristian Matei a bătut palma cu Emil Boc şi cu Ludovic Orban pentru a trece la PNL. Va candia din nou pentru Primăria Truda la alegerile din iunie 2020, pe lista liberalilor, susţin sursele citate.  

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, se întreabă dacă liberalii sunt scuzabili, având în vedere că au promis faptul că nu vor primi oameni din PSD în partid. ”Până unde te poţi face frate cu dracu ca să treci puntea?“, a scris Săftoiu pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite