PNL a depus contestaţia împotriva votului pentru majorarea salariilor. Camera Deputaţilor se va reuni mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o contestaţie împotriva votului de luni asupra legii prin care au fost majorate salariile, acuzând lipsa votului, şi cere reluarea procedurii, în caz contrar urmând să depună şi plângere penală. Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocată miercuri, de la ora 10.00.

"PSD fură, minte şi adoptă legi prin fraudă. Eu cred că nu se poate invoca niciun motiv rezonabil de a încalca legea şi a frauda votul chiar în Parlamentul României, care ar trebui evident să fie for democratic autentic, în care noi toţi trebuie să trăim mai bine şi într-un stat de drept. Aţi văzut toţi un PSD mincinos, arogant şi hoţ, care se consideră din nou deasupra legii", a spus Nicolăescu.

El a susţinut că cetăţenii nu pot beneficia de prevederi legale obţinute prin "furt" şi că PNL face apel la cetăţeni să li se alăture în demersul "de a nu mai tolera minciuna şi hoţia".

"Grupul PNL a depus deja la preşedintele Camerei Deputaţilor solicitarea - cu probe incontesabile - de a stopa parcursul legii la care facem referire, dar şi a celorlalte acte normative votate în şedinţa din 7 noiembrie (luni - n.r.).  Îl atenţionez pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că dacă va semna una sau mai multe legi din cele adoptate ieri va săvârşi un fals şi va trebui să răspundă în faţa legii penale pentru fraudă şi fals în acte publice", a continuat Nicolăescu.

Liberalul a mai spus că, pe lângă solicitare, au fost depuse la Biroul Permanent şi probe video prin care arată că nu a existat cvorum la şedinţa de luni.

PNL cere acum reluarea votului în cazul tuturor legilor adoptate luni. "Dacă PSD nu va recunoaşte că a furat, că s-au votat legi prin fraudă, şi nu va dispune prin Biroul Permanent pe care îl controlează remedierea situaţiei, PNL se va vedea obligat să se adreseze justiţiei", a mai spus Nicolăescu, transmiţându-i lui Florin Iordache "să nu se pună într-o astfel de situaţie, de a da cu subsemnatul la Procuratură".

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.

Liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi.

”PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)”, se arată în postarea liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite