PNL decide marţi dacă organizează mitingul din Bucureşti. Turcan: Firea a politizat un demers democratic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan. FOTO Eduard Enea
Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan. FOTO Eduard Enea

PNL urmează să decidă, marţi, într-o şedinţă a conducerii partidului, dacă mai organizează mitingul în centrul Capitalei, la sfârşitul acestei săptămâni, vicepreşedintele Raluca Turcan afirmând că declaraţiile primarului Gabriela Firea arată că aceasta se comportă ca un primar pesedist şi politizează un demers pur democratic, potrivit News.ro.

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat că poziţia primarului Gabriela Firea, privind un posibil miting PNL, arată că „Firea să comportă ca un primar pesedist al Capitalei, şi nu ca un primar al bucureştenilor”. „Orice partid, organizaţie non-guvernmentală poate să organizeze mitinguri, poate să solicite aprobarea pentru organizarea unor astfel de mitinguri. Nu văd de ce doamna Firea trebuie să vină să politizeze un demers care este firesc şi ţine de democraţie, şi anume libertatea de manifestare şi exprimare”, a spus Turcan, citată de News.ro. 

Deputatul PNL a menţionat că, în momentul în care PNL va avea toate detaliile legate de acţiunile politice pe care le face, le va transmite public. „Din moment ce nu am confirmat dacă facem acest miting, nu pot să spun scopul lui”, a mai spus Raluca Turcan, precizând că PNL doreşte prin această acţiune să militeze pentru ”o Românie democrată, o Românie funcţională, pentru educaţie şi sănătate”. 

Potrivit unor surse din partid, citate de News.ro, , PNL urmează să decidă marţi, într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional, dacă mai organizează mitingul în Capitală, în urma afirmaţiilor primarului Capitalei.

Liberalii iau în calcul şi organizarea unei acţiuni care să nu se desfăşoare în aer liber, o lansare de principii ale partidului, în perspectiva campaniei electorale. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seară, la România TV, că PNL a trimis Primăriei Bucureşti o solicitare pentru a autoriza organizarea unui miting în Piaţa Victoriei, sâmbăta viitoare, pentru susţinerea Guvernului tehnocrat, acţiune la care sunt aşteptate aproximativ 50.000 de persoane. „Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între 8.00 şi 14.00, miting pentru susţinerea guvernului technocrat în Piaţa Victoriei (…), număr participanţi - circa 50.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie”, a anunţat primarul Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite