PNL a contestat Legea Pensiilor la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal a anunţat că a depus la Curtea Constituţională sesizarea de contestare a Legii Pensiilor. Curtea Constituţională va lua în discuţie, în 29 septembrie, sesizarea liberalilor.

În sesizarea pe care a depus-o la Curtea Constituţională, PNL susţine că în adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent şi la pensie, acte internaţionale în materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi a meseriei sau ocupaţiei, jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Mai citeşte şi:

Băsescu: Noua lege a pensiilor garantează că statul poate să le plătească

Un alte aspect reclamat de PNL este aplicarea greşită a art. 16 din Constituţie la egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi, precum şi ignorarea avizului Consiliului Legislativ.

De altfel, PNL a anunţat încă de marţi, după respingerea reluării votului la Legea pensiilor în plenul Camerei Deputaţilor, că va contesta actul normativ la Curtea Constituţională.

"Grupul PNL din Camera Deputaţilor nu are decât un singur drum: să conteste această lege la Curtea Constituţională pe două aspecte importante: procedura neconstituţională şi neregulamentară de adoptare şi o serie de vicii de fond, o serie de prevederi neconstituţionale", a declarat atunci Eugen Nicolăescu.

Reamintim că, PSD a anunţat de săptămâna trecută că va contesta Legea pensiilor la Curtea Constituţională. Astăzi, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite