PNL cere reluarea votului privind măririle salariale şi ameninţă cu plângeri penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean
Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat că liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o contestaţie împotriva votului asupra legii prin care au fost majorate salariile. Ei susţin că în momentul votului nu era cvorum şi cer reluarea procedurii, în caz contrar urmând să depună şi plângere penală împotriva celui care a condus şedinţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

„Grupul PNL a depus deja la preşedintele Camerei Deputaţilor solicitarea - cu probe incontestabile - de a stopa parcursul legii la care facem referire, dar şi a celorlalte acte normative votate în şedinţa din 7 noiembrie (luni - n.r.). Îl atenţionez pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că dacă va semna una sau mai multe legi din cele adoptate ieri va săvârşi un fals şi va trebui să răspundă în faţa legii penale pentru fraudă şi fals în acte publice“, a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, politician care a punctat faptul că liberalii vor să fie reluat votul asupra tuturor legilor votate luni.

Potrivit datelor furnizate de liberali, în momentul votului ar fi fost în sală doar 168 de deputaţi, numărul necesar pentru cvorumul fiind de 177 de deputaţi. Florin Iordache a anunţat de la microfon că în sală ar fi 185 de aleşi, în timp ce o înregistrare video a agenţiei News.ro arată că în sală erau 153 de deputaţi. 

image

Iohannis: Sunt pozitiv

„În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv, aştept legea la promulgare“, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă susţine majorările salariale votate de PSD. Până să ajungă la Cotroceni, proiectul de lege va trece mai întâi pe la Curtea Constituţională.

 

Pentru a transmite mai bine mesajul PNL, Nicolăescu a subliniat că în prag de campanie „PSD fură“ şi se consideră deasupra legii. „PSD fură, minte şi adoptă legi prin fraudă. Eu cred că nu se poate invoca niciun motiv rezonabil de a încălca legea şi a frauda votul chiar în Parlamentul României, care ar trebui evident să fie for democratic autentic, în care noi toţi trebuie să trăim mai bine şi într-un stat de drept. Aţi văzut toţi un PSD mincinos, arogant şi hoţ, care se consideră din nou deasupra legii“, a spus liderul PNL care i-a transmis lui Florin Iordache faptul că ar face bine să dea curs cererii liberalilor dacă nu vrea „să dea cu subsemnatul la Procuratură“.

În urma demersului liderului liberal, în urma unui scurt BP, conducerea Camerei Deputaţilor a hotărât ca miercuri, de la ora 10.00, să se discute contestaţia depusă. Potrivit Regulamentului, conducerea Camerei poate dispune reluarea unui vot, în cazul în care acesta a fost contestat de un grup, iar contestaţia e admisă.

Ironia PSD

Senatorul Şerban Nicolae a explicat, la rândul său, că sunt diferenţe „fundamentale“ între problema cvorumului de luni şi cea din 2010, când PDL a susţinut tăierea pensiilor, iar preşedintele de atunci alm Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a numărat ca Florin Iordache. „Nu seamănă deloc lucrurile. Atunci se tăia din pensii. Acum s-au majorat salariile. Părerea mea. Atunci se tăiau pensii şi se minţea cu privire la prezenţă ca să se poată tăia. Votul a fost acum pentru creştere“, a fost explicaţia ridicolă a senatorului PSD

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite