PNL îi cere lui Ponta să-şi demită consilierul. Dragnea despre declaraţiile lui Blănculescu: „Nu numai copiii spun lucruri trăznite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut vineri premierului Victor Ponta să-l demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu, în urma declaraţiilor făcute în legătură cu NATO şi prezenţa militarilor americani în România. Vicepremierul Liviu Dragnea a admis că declaraţiile lui Blănculescu pot să intre în categoria lucrurilor trăznite, dar fără să spună dacă se va lua o măsură împotriva lui Blănculescu.

„Cerem prim-ministrului Victor Ponta să-l elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier, fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă, împărtăşeşte acest tip de declaraţii. (...) Domnul Blănculescu poate să creadă orice, poate să afirme convingerile sale, poate să intre şi în greva foamei, poate să facă orice formă de protest legală, împotriva manevrelor militare americane de la Deveselu sau din altă parte pe glob, nu o poate face însă în calitate de consilier al primului ministru, fără ca primul ministru să fie implicat în această chestiune“, a spus Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

În replică, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, nu a putut decât să spună că „nu numai copiii spun lucruri trăznite“. „Era o emisiune la un post TV - Copii care spun lucruri trăznite. Se pare că nu numai copiii. România e o ţară mândră, frumoasă, cu o grădină mare, lăsată de Dumnezeu“, a răspuns Dragnea.

„România, ţintă perfectă în NATO“

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Ionel Blanculescu, a declarat că scutul antiracheta de la Deveseluţ şi majorarea numărului de solda'i americani fac din Romania o „ţintă perfectă nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat“.

Blănculescu a criticat şi evenimentele dedicate aniversării a 10 ani de NATO. „Am constatat ca un sentiment de fericire a cuprins patria, la anuntul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de munca şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escalaădarii cursei înarmarii în zonă şi nu a celei economice, datatoare de nivel de trai sporit“, a spus Blănculescu, pentru Bursa.

„Primul care a reacţionat în urma declaraţiilor lui Blănculescu a fost europarlamentarul Sebastian Bodu. Având în vedere recentele declaraţii iresponsabile ale consilierului dvs. onorific, Ionel Blănculescu, referitoare la inoportunitatea consolidării calităţii României de membru al NATO, vă solicit, în mod public, să renunţaţi la serviciile lui. Este inadmisibil ca, odată cu aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO şi în contextul în care stabilitatea zonei noastre este ameninţată militar de o Rusie din ce în ce mai agresivă, un consilier al premierului să facă afirmaţii de o gravitate extremă la adresa la adresa singurului punct de sprijin al securităţii naţionale“, a spus şi Bodu.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite