PNL cere Guvernului stoparea „privatizării sistemului de donare de sânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Facebook Antoneta Ioniţă
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Facebook Antoneta Ioniţă

Antoneta Ioniţă, deputat PNL în Comisia de sănătate, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să nu dea curs unei iniţiative privind privatizarea sistemului de „donare de sânge şi transfuzie“.

„Premierul Viorica Dăncilă nu suflă o vorbă despre informaţiile apărute în media referitoare la decizia Guvernului de a privatiza sistemul de donare de sânge şi transfuzie! Informaţia a fost confirmată cu jumătate de gură de ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, în timp ce premierul Viorica Dăncilă se face că nu vede afacerea bănoasă în spatele căreia stă Darius Vâlcov. Cer premierului Dăncilă să nu dea curs acestei iniţiative total inoportune care va transforma sistemul de donare de sânge într-o afacere pentru băieţii deştepţi din sănătate“, a declarat deputatul Antoneta Ioniţă. 

Reprezentanta liberalilor susţine că o asemenea decizie ar duce la îngreunarea recoltării de sânge, în condiţiile în care nici acum situaţia nu este prea bună. 

„Atrag atenţia că o asemenea decizie va pune în pericol sănătatea pacienţilor aflaţi în îngrijirea spitalelor de stat pentru că s-ar reduce semnificativ cantitatea de sânge recoltat din cauza concurenţei venite din mediul privat! Din estimările medicilor, recoltarea sângelui, care oricum este foarte deficitară, ar putea scădea cu până la 40%. Observ că PSD şi ALDE încearcă acum să–şi mulţumească clientela de partid punând în pericol chiar şi sănătatea românilor. Clientela politică nu a fost uitată în această campanie electorală, ea primindu-şi «partea leului» prin fondurile de dezvoltare destinate primarilor Puterii şi prin hotărârile majorităţii parlamentare care au ca obiectiv scăparea corupţilor de rigorile legii“, a completat Ioniţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite