PNL îi cere lui Dragnea să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru pachetul de legi pe Justiţie. Ce vor liberalii să se întâmple cu Comisia Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, îi solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să ceară un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia înainte de a se relua dezbaterile pe legile Justiţiei. Liberalii cer, de asemenea, suspendarea lucrărilor Comisiei Iordache, care urmează să se întrunească săptămâna viitoare pentru a modifica articolele declarate neconstituţionale.

„Grupul parlamentar al PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind Legea 303/2004, Legea 304/2004 si Legea 317/2004. În sprijinul solicitării noastre amintim recomandarea cuprinsă în ultimul raport al Comisiei Europene cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, precum şi poziţiile publice exprimate recent de oficialii Comisiei Europene în acest sens. De asemenea, asociaţiile profesionale ale magistraţilor s-au pronunţat pentru solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneşia“, susţin cei de la PNL.

Liderul deputaţilor PNL mai puncteazî şi faptul următir: „Până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia vă solicităm să suspendaţi dezbaterile Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei asupra propunerilor de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004, aflate în procedura de reexaminare drept urmare a deciziilor Curţii Constituţionale a Romaniei", se mai arată in solicitarea deputaţilor liberali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite