PNL cere comisie parlamentară de anchetă pentru găsirea vinovaţilor pentru „scăparea de sub control“ a pestei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că partidul pe care îl conduce va iniţia demersurile pnetru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să „decidă vinovaţii din guvernarea PSD-ALDE“ în privinţa „scăpării de sub control“ a epidemiei de pestă porcină, la începutul sesiunii legislative din toamnă.

„Este inadmisibil ca în timp ce zeci de mii de porci sunt sacrificaţi pe teritoriul României şi industria cărnii de porc este pusă pe butuci – cu pierderi de miliarde de euro – nimeni să nu răspundă pentru acest dezastru. Încă de anul trecut – de la apariţia primului caz de pestă porcină în România – autorităţile au avut la dispoziţie toate instrumentele legale şi administrative pentru a interveni cu toată forţa să oprească răspândirea acestei maladii nefaste pentru întreagă industrie agro-alimentară din ţara noastră”, arată Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Liderul PNL îi acuză pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi pe preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, de faptul că „acoperă vinovăţiile, ascund realitatea sau interese personale şi se bâlbâie iresponsabil fără un plan coerent de combatere a epidemiei de pestă porcină”. „Din cauza incompetenţei lor, fermierii români oneşti asistă neputincioşi la sacrificarea animalelor lor în timp ce unele ferme de porci ale apropiaţilor lui Dragnea şi chiar ale familiei lui beneficiază sfidător de un tratament preferenţial”, mai spune Orban.

Liderul PNL a avertizat că dacă nu se intervine ferm pentru eradicarea epidemiei de pestă porcină, industria cărnii de porc şi porcii din gospodăriile ţărăneşti vor fi distruse pe termen lung. „Românii vor rămâne fără carne de porc din fermele româneşti şi fără porcul tradiţional de Crăciun”, conchide Orban.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite