PNL cere amânarea votului pe legile justiţiei şi dezbaterea acestora în comisiile permanente ale Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat marţi că liberalii au cerut conducerii Parlamentului amânarea votului pe legile justiţiei, „desesizarea“ comisiei condusă de Florin Iordache şi dezbaterea proiectelor procedură normală, dar şi solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia.

„Am solicitat Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului: 1. să desesizeze comisia specială cu privire la acest pachet legislativ şi să transmită proiectele comisiilor permanente de resort; 2. să solicite avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum însuşi Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat la întâlnirea cu Frans Timmermans; 3. să supună aceste legi unei dezbateri ample şi să se realizeze studii de impact ale acestor legi atât de importante“, a declarat Raluca Turcan, citată de News.ro. 

Prim-vicepreşedintele PNL a punctat faptul că CSM a dat o amplă motivare atunci când a formulat un punct de vedere negativ. „CSM este, în baza Constituţiei, garantul independenţei justiţiei“, a ţinut să precizeze liderul PNL.

„Nimănui de bună credinţă din societatea românească nu-i serveşte graba dezbaterii acestui pachet legislativ, cu excepţia celor care sunt în război cu legea, celor care vor controlul politic al justiţiei”, a mai spus Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite