PNL a câştigat, în judeţul Neamţ, 25 de primării, după ce în urmă cu un an avea doar doi edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

PNL a câştigat, în judeţul Neamţ, 25 de primării în cele 83 de localităţi, după ce în urmă cu un an avea doar doi edili, susţine liderul filialei judeţene a liberalilor nemţeni, deputatul Mugur Cozmanciuc.

El a precizat că PNL a fost "decimat” în judeţul Neamţ în toamna anului 2014 după aplicarea Ordonanţei 55 care a permis migraţia aleşilor, astfel că, în urmă cu un an, partidul mai avea doar doi edili în cele 83 de localităţi ale judeţului.

În urma alegerilor de duminică, PNL a reuşit să-şi adjudece în judeţul Neamţ 25 de primării, între care şi cele din municipiile Piatra Neamţ şi Roman.

La Piatra Neamţ, a fost ales ca primar Dragoş Chitic, cu 35.4 la sută din voturi, iar la Roman a câştigat Laurenţiu Leoreanu, care a semnat adeziunea la PNL în urmă cu câteva luni.

PSD a câştigat 52 de primării, între care se numără oraşele Bicaz, Roznov şi Târgu Neamţ, UNPR a ieşit câştigător în trei localităţi, iar ALDE şi PNŢCD în câte una. Într-o localitate a ieşit primar un independent.

La Consiliul Judeţean, PSD deţine 17 mandate, PNL 14, iar ALDE şi PMP câte două. Cel mai probabil, PSD şi ALDE vor forma majoritatea în CJ Neamţ, având împreună 19 mandate din totalul de 35.            

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite