PNL Bucureşti: PSD încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor, disperat că a pierdut controlul în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Bucureşti Violeta Alexandru Foto gov.ro
Preşedintele PNL Bucureşti Violeta Alexandru Foto gov.ro

PNL Bucureşti condamnă multiplele nereguli apărute în procesul de numărare a voturilor la alegerile locale, în Capitală, în special în Sectorul 1 şi în Sectorul 5, potrivit unui comunicat de presă. Sursa citată mai spune că „PSD îşi bate joc de voturile bucureştenilor, demonstrând că a rămas acelaşi partid nereformat, care este dispus să apeleze la practici ilegale, pentru a deturna voinţa alegătorilor”.

Filiala Sector 5 a PNL a solicitat Biroului Electoral al Circumscripţiei electorale a Sectorului 5 să dispună renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea Primarului, Consiliului Local al Sectorului 5 şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în Sectorul 5 şi consideră că intregul proces electoral desfasurat pe raza sectorului  a fost viciat. 

În Sectorul 5, sunt dovezi că, într-o singură secţie de vot au fost furate 90 de voturi de la Consiliul Local Sector 5 şi puse din pix către alte partide, precizează organizaţia într-un comunicat de presă. 

„O situaţie asemănătoare este la Sectorul 1, unde PNL Sector 1 şi alianţa USR-PLUS au descoperit nereguli menite să schimbe rezultatul votului. Candidatul PNL la Consiliul Local Sector 1, Iuliana Cristina Grigorescu, a fost cea care a descoperit un bărbat care a ieşit din clădirea care adăposteşte un birou electoral având asupra lui procese verbale originale. În urma verificărilor Poliţiei, acesta s-a dovedit a fi candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Sector 1. Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, iar AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului”, indică sursa menţionată.

O altă neregulă în rezultatele oficiale s-a înregistrat la secţia 127, unde conform procesului verbal, USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secţie, şi anume 164. Cu toate acestea, pe site-ul AEP apare că Alianţa are în această secţie zero voturi. 

De asemenea, la Sectorul 4, la secţia 759, numărul de voturi consemnat în poza procesului verbal din secţia de votare e complet diferit faţă de datele raportate la Biroul electoral de Sector (BES), iar marii perdanţi  sunt USR - PLUS şi PNL. 

PNL Bucureşti „solicită anchetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor depuse şi îi asigură pe locuitorii Capitalei că va lupta pentru a le apăra votul dat duminică, pe 27 septembrie”, conchide sursa amintită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite