PNL s-a răzgândit. Liberalii nu se vor prezenta cu o propunere de premier la consultările cu Iohannis, dacă n-au majoritate parlamentară până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Arhivă
Florin Cîţu FOTO Arhivă

Partidul Naţional Liberal a transmis că Biroul Executiv Naţional a decis ca propunerea de premier să fie tot în persoana lui Florin Cîţu, urmând însă ca formaţiunea să meargă la Cotroceni fără o propunere, neexistând majoritate pentru susţinerea lui Florin Cîţu.

„Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Naţional al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier”, transmite PNL.

„Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie preşedintele partidului, Florin Cîţu, nu se modifică”, au mai informat liberalii. 

PNL a ajuns în situaţia din iarnă, atunci când a fost nevoit să vină cu cele două propuneri de premier, acestea fiind Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Joi seara, PNL anunţa că propunerea de premier cu care formaţiunea va merge la negocieri este Florin Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea consultări cu partidele politice pe parcursul zilei de luni, menţionând că nu ştie dacă se va găsi o soluţie după această primă rundă.

PSD cere alegeri anticipate, organizate în  martie, iar până atunci instalarea unui guvern tehnocrat, iar USR este dispus să refacă alianţa cu PNL şi UDMR, cu mai multe condiţii, una fiind ca Florin Cîţu să nu fie premier. De asemenea, USR a avansat şi posibile propuneri din interiorul partidului, printre acestea fiind Dacian Cioloş sau Cristian Ghinea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite