PNL îl ameninţă pe Liviu Dragnea cu plângerea penală. Ce motive au liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a declarat că în cazul în care preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea nu convoacă sesiunea extraordinară, cerută de aleşii PNL, USR şi PMP, atunci liberalii vor depune, miercuri, o plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu.

„Noi am depus o solicitare, treime a deputaţilor au depus o solicitare. Am îndeplinit toate formalităţile legale prevăzute în Regulament. Preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să facă doar formalitatea convocării Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, lucru pe care nu l-a făcut. De ce? Pentru că nu a dorit dânsul, pur şi simplu. Şi asta, potrivit legii, conform Codului Penal, înseamnă abuz în serviciu. Acesta este motivul pentru care discutăm în momentul de faţă despre depunerea unei sesizări penale împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor care a săvârşit acest abuz. Este dreptul parlamentarilor, a unora dintre ei, să solicite această sesiune extraordinară şi nimeni sau nimic nu îi poate opri să facă acest lucru. Cel mai probabil conducerea grupului deputaţilor PNL va semna sau, mă rog, membrii grupului, pentru abuz în serviciu”, a afirmat deputatul PNL, Dan Vîlceanu, luni pentru Mediafax.

Referitor la data plângerii, Vîlceanu a precizat: „Este în funcţie de ce va face domnul Dragnea. Dacă mâine (marţi- n.r.) dânsul convoacă sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, practic subiectul este acoperit, plângerea rămâne fără obiect (...) În condiţiile în care  nu convoacă sesiunea extraordinară, miercuri depunem plângerea, la expirarea acestei perioade”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite