PNL acuză USR de blat cu PSD: „Nu voi mai tolera atacurile şi neadevărurile USR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a afirmat că formaţiunea din care face parte nu va mai „tolera atacurile“ USR şi că unele filiale ale acestui partid ar fi într-o relaţie de „amiciţie“ cu PSD la nivel de Capitală.

„Acţiunea politică a USR la Bucureşti nu are nimic de-a face cu ideea colaborării în Opoziţie pe care USR o pretinde public. Atacurile la PNL şi sabotarea permanentă a propunerilor de colaborare pe care le adresează PNL au devenit o regulă a politicii USR, la fel ca şi susţinerea pe care USR o acordă primarilor PSD, cazurile de la Sectorul 3, Sectorul 1 şi Sectorul 6 fiind elocvente, deşi exemple ale «amiciţiei» USR cu PSD se regăsesc uşor la toate sectoarele“, a precizat Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă. 

Preşedintele PNL Bucureşti a dat mai multe exemple ale modului cum USR s-a comportat faţă de partidul său şi astfel a încercat să arate o imagine negativă a liberalilor.

„Opoziţia trebuie să servească interesul cetăţenilor şi să se opună atunci când administraţia PSD acţionează împotriva interesului public. Ce se întâmplă când Opoziţia - şi vorbesc aici de USR – acţionează constant fără nicio logică a interesului cetăţenilor, doar pentru a se opune, pentru a-şi face imagine şi pentru a atrage atenţia cu teme false? Ca exemple clare: Sunt false acuzaţiile USR că PNL a votat proiectele prin care Primăria Sectorului 4 vrea să înfiinţeze parcări pe spaţiul verde sau că PNL a votat concesionarea ilegală a unor terenuri. Acuzaţiile USR sunt false pentru că ceea ce a votat PNL - şi se poate verifica uşor public – este un parc, iar aşa zisa ilegalitate a concesionării este o minciună de proporţii. Inclusiv USR a votat pentru concesionarea terenurilor mai mici de 150 mp, procedura este legală şi oportună şi nu are nimic de-a face cu ilegalitatea, ci doar cu interesul USR de a face subiect din ceva ce nu există“, a afirmat Buşoi. 

Pe de altă parte, liderul PNL Bucureşti a subliniat că nu ar vrea o dispută cu USR. „Repet un lucru pe care l-am afirmat: nu caut şi nu îmi doresc un conflict cu USR. Nu consider nici măcar că raportul PNL – USR trebuie să fie de concurenţă, asta deşi USR asumă sus şi tare o competiţie şi atacă constant PNL cu scopul de a lua electorat de la PNL“, a mai spus Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite