PNL acuză TVR de cenzură în cazul jurnalistei sancţionate pentru că a fost „prea agresivă” cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TVR este acuzat că este obedient PSD FOTO Arhivă
TVR este acuzat că este obedient PSD FOTO Arhivă

PNL a reacţionat după ce conducerea TVR a sancţionat-o pe Andreea Dumitrescu, jurnalist acreditat pe PSD, acuzând televiziunea publică de cenzură şi de încălcarea legii de funcţionare a instituţiei.

Liberalii i-au cerut conducerii TVR să revină asupra deciziei de a o sancţiona, subliniind într-un comunicat de presă că „pentru PSD a devenit o crimă fapta de a pune întrebări corecte”.

Reacţia PNL vine după ce ieri, şefa Ştirilor TVR, Mădălina Rădulescu, i-ar fi reproşat jurnalistei Andreea Dumitrescu faptul că este „prea agresivă“ şi i-a propus să facă un compromis şi să se ocupe de subiectele ce ţin de primării. Jurnalista i-ar fi comunicat că în acest caz se gândeşte să demisioneze.

„Partidul Naţional Liberal constată că a devenit o obsesie a conducerii TVR sancţionarea jurnaliştilor acestei televiziuni atunci când aceştia îşi fac treaba în mod onest şi încearcă să prezinte opiniei publice adevărul. Pentru PSD a devenit o crimă fapta de a pune întrebări corecte, dar incomode, liderilor acestui partid, doar pentru că aceste întrebări relevă impostura pe care încearcă cu disperare să o ascundă opiniei publice”, se arată în comunicatul pre presă transmis de liberali.

PNL a mai precizat şi faptul că TVR nu se află la primul caz în care reporterii sunt vizaţi şi supuşi presiunilor din partea „unei conduceri obediente PSD”:

  •     „a fost cazul reporterului TVR acreditat la Primăria Capitalei, care nu i-a adresat întrebări pe placul primarului general, Gabriela Firea,
  •     cazul reporterului acreditat la Guvern care nu i-a adresat o întrebare care să-i fie facilă premierului Viorica Dăncilă,
  •     cazul reporterului al cărui material jurnalistic l-a nemulţumit pe ministrul Finanţelor, chiar dacă prezenta poziţia ambelor tabere aflate în dispută,
  •     precum şi acest din urmă caz al reporterului care a adresat întrebări liderilor PSD, alături de alţi jurnalişti ai televiziunilor private, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al PSD”, se mai arată în comunicat.

Andreea Dumitrescu lucrează de doi ani la postul public şi în seara ce a precedat discuţia cu şefa ştirilor a avut mai multe subiecte pe post, printre care şi o intervenţie de la Biroul Politic al PSD, unde i-a pus întrebări premierului Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite