Quintus îl critică pe Tăriceanu: „ A făcut o gravă greşeală politică. Mi s-a părut chiar umilit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare a PNL Foto Arhiva Adevărul
Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare a PNL Foto Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte al PNL, Mircea Ionescu Quintus, s-a arătat dezamăgit de gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a părăsi PNL pentru a înfiinţa un nou partid. Preşedintele de onoare al PNL spune că ieşirea sa de unul singur din Guvern, după o discuţie cu premierul Victor Ponta, a fost umilitoare, fiind o greşeală politică gravă.

„Să se ducă de unul singur, ca un simplu cetăţean la primul ministru, să iasă de acolo de unul singur… Atâta importanţă i s-a dat că nici măcar un secretar, un bodyguard nu l-a însoţit. A plecat de acolo şi mi s-a părut chiar umilit. Dar, mă rog, o primă gravă greşeală, foarte gravă greşeală, că s-adus acolo fără mandat“, a spus Quintus, pentru Mediafax.

Referitor la planul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid, Quintus este de părere că acesta a fost pus la punct cu mult în urmă. „Oricât aş încerca să-i justific atitudinea… Aseară (miercuri seară, la Antena 3 -n.r.) s-a văzut clar că nu a fost o pornire de moment, o supărare de o zi două, e o treabă pe care o pregătea de mult timp. S-a şi gândit cum să-i spună noului partid, aşa-zis liberal, a răspuns fără ezitare că vrea să fie candidat la Preşedinţia României“, a mai spus Quintus.

Fostul lider PNL crede că Tăriceanu nu avea niciun motiv să părăsească PNL. „Este un om lângă care am stat 24 de ani cu relaţii foarte bune, uneori chiar dincolo de relaţii politice. Un om pe care l-am preţuit şi de la care nu mă aşteptam să facă o asemenea greşeală politică. Nemulţumirile sale în partid nu erau de natură să ducă la o despărţire, pentru că întotdeauna a fost lăsat să-şi spună părerea, niciodată nu a fost contrazis, părerile sale au fost supuse la vot. După părerea mea, nu avea niciun motiv de supărare care să ducă la o asemenea despărţire. Ceea ce s-a întâmplat arată că este într-un moment de derută. Asta e părerea mea. Nu-şi găseşte drumul“, a spus Mircea Ionescu Quintus despre Tăriceanu.

Mircea Ionescu Quintus a mai spus că, în discuţiile din interiorul PNL, Tăriceanu a refuzat să accepte o eventuală candidatură la Preşedinţie, spunând că nu îl interesează şi că îl susţine pe Antonescu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL şi a pus bazele unei formaţiuni politice noi, Partidul Reformator Liberal (PRL), care îl va însoţi în cursa pentru alegerile prezidenţiale. După ieşirea de la guvernare a liberalilor, premierul Victor Ponta nu exclude o colaborare cu partidul lui Tăriceanu, care îşi propune racolarea membrilor PNL, doritori să continue proiectul USL.

„Îmi doresc să refacem acest proiect al USL-ului. Nu mă intereseaza posturi în guvern. Am fost premier. Când ai fost premier, e ciudat să-ţi doreşti mai puţin de atât.  Mă interesează să candidez la prezidenţiale din partea USL-ului. Ştiu că există o dorinţa a lui Ponta să reclădească această Uniune. Eu cred că USL are nevoie de o componentă puternică liberală. Voi anunţa joi o nouă formaţiune liberală, denumită Partidului Reformator-Liberal. Nu doar pentru cei care sunt nemulţumiţi în PNL, ci pentru toţi care vor să dea un nou suflu USL-ului. Sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu“, a sunat planul lui Tăriceanu, într-o emisiune la Antena 3.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite