PNŢCD vrea să renască din propria cenuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu, preşedintele PPNŢCD FOTO Mediafax
Aurelian Pavelescu, preşedintele PPNŢCD FOTO Mediafax

PNŢCD lansează o campanie naţională intitulată „Renaştem pentru România ta“, acţiune destinată atât românilor care, de obicei, absentează de la vot, cât şi foştilor ţărănişti care s-au retras din viaţa politică. De asemenea, PNŢCD face un apel public către forţele de dreapta care formează, în acest moment, Opoziţia, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune pe temele de interes pentru societatea românească.

„Această campanie este singulară, niciun alt partid nu a făcut acest gest de a se deschide către români, de a-i invita pe românii care, iată, de atâta vreme nu mai au încredere în clasa politică, refuză acţiunile clasei politice, protestează împotriva partidelor politice în fiecare zi sau români care vin individual în pieţele României, cum ar fi în Piaţa Universităţii, dar este vorba şi despre asociaţiile profesionale care s-au format în ultimul timp“, a declarat preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu.

Obiectiv: atragerea de membrii noi

Pavelescu punctează că acţiunea PNŢCD este destinată atât românilor care nu participă de obicei la vot, cât şi foştilor ţărănişti, care s-au retras din viaţa politică.

"Pentru a-i reprezenta pe români, PNŢCD are nevoie de structuri şi de voturi. Pentru alegerile europarlamentare din 2014, PNŢCD se pregăteşte încă de astăzi. Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Prin această campanie, PNŢCD îşi propune să dea un semnal şi românilor care nu participă la vot şi care sunt, în marea lor majoritate, de dreapta, să vină alături de noi, să se implice în luptă politică pentru a putea fi reprezentaţi", a spus liderul ţărănist.

Preşedintele PNŢCD face un apel către toate partidele de dreapta pentru o colaborare viitoare. „Este de datoria noastră, a forţelor de dreapta din Opoziţie, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi să construim oferta politică serioasă şi credibilă, pe care românii o aşteaptă. Dincolo de orgolii, dincolo de discuţii despre oameni sau candidaţi, sunt milioane de români care, astăzi, nu sunt reprezentaţi, români care, astăzi, cred că nu mai au nicio şansă în faţa dominaţiei şi incompetenţei stângii. Faţă de ei, avem o imensă datorie!”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD a arătat că scopul comun al partidelor de dreapta trebuie să fie acela de a promova şi impune soluţiile corecte de dreapta, pentru ieşirea din impasul economic: stimularea iniţiativei private, stimularea raţională a consumului pentru relansarea producţiei interne, valorificarea resurselor naturale şi umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor, nu ale statului, ori ale altcuiva. De asemenea, un alt deziderat comun, a precizat Vlad Moisescu, trebuie să fie acela de a ţine piept planului guvernului de stânga de a adopta „cel mai socialist buget de la Nicolae Văcăroiu încoace”.

PNŢCD cere demiterea lui Chiţoiu

Liderul creştin-democrat a mai arătat că, în acest sens, PNŢCD a solicitat demiterea „celui mai incompetent ministru de Finanţe post-decembrist, Daniel Chiţoiu”, prin iniţierea moţiunii simple „Stop asasinării politice a mediului privat!”, pe care partidul o va depune şi susţine, cu sprijinul Partidului Democrat-Liberal, în Parlament. Vlad Moisescu a anunţat că PNŢCD va depune amendamente la „planul bugetar catastrofal pe care Guvernul de stânga îl pregăteşte”, amendamente la care se lucrează, deja, alături de comisiile de specialitate ale Iniţiativei România Liberală.

„În prag de an electoral, este necesar ca toate forţele de dreapta să se unească pentru a împiedica adoptarea unui buget clientelar, destinat satisfacerii intereselor sponsorilor USL şi pomenilor electorale, şi îndreptat împotriva românilor. Pe aceste considerente, PNŢCD îşi ia în serios rolul de partid de opoziţie şi va acţiona pentru apărarea intereselor românilor, şi nu având ca prioritate calculele politicianiste.

PNŢCD înţelege faptul că, pe fondul unei crize economice fără precedent, accentuate de un guvern incompetent, lipsit de voinţă şi de viziune, orgoliile, demagogia, discursul politicianist nu îşi au rostul. Şansa pe care o avem şi pe care românii o aşteaptă nu trebuie irosită. De aceea, credem că nu trebuie să pregetăm pentru a strânge cât mai repede rândurile opoziţiei de dreapta; o opoziţie coerentă, credibilă şi eficientă”, a conchis Vlad Moisescu. 

Pe aceeaşi temă:

PNŢCD s-a relansat cu un scop înalt: referendum pentru monarhie

LIVE TEXT Congresul PNŢCD: Aurelian Pavelescu, ales preşedinte al partidului: Îndrăzniţi, eu am biruit lumea!

PNŢCD: „Crin Antonescu primeşte în PNL oportunişti şi puşcăriabili
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite