PNŢCD nu va susţine candidatul unui alt partid la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu, preşedintele PMŢCD FOTO Mediafax
Aurelian Pavelescu, preşedintele PMŢCD FOTO Mediafax

În condiţiile în care nu s-a realizat coaliţia pentru europarlamentare, PNŢCD, în acest moment, nu sprijină niciunul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale şi ca merge pe liste poprii la alegerile europarlamentare, a anunţat preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu

 „Este puţin probabil ca PNŢCD să susţină un candidat al altui partid după alegerile europarlamentare. PNŢCD nu are de ce să-şi asume guvernările la care nu a participat”, a precizat liderul creştin-democrat.

Preşedintele PNŢCD a reiterat faptul că partidul va merge pe liste proprii la alegerile europarlamentare, unde şi-a propus să obţină un scor de 5%. Liderul creştin-democrat a explicat că decizia de a merge singuri la europarlamentare ţine şi de imposibilitatea unificării dreptei.

„Am încercat să îi convingem pe partenerii de pe dreapta politică să realizam o alianţă, n-am reuşit pentru că există lipsă de interes, de viziune politică. PNŢCD a făcut tot ce i-a stat in putinţă”, a declarat Aurelian Pavelescu.

Tot în contextul alegerilor prezidenţiale, Aurelian Pavelescu a declarat că PNŢCD Va trebui să decidă asupra unei strategii, având în vedere că este un partid monarhist. „Alegerile prezidenţiale sub o Constituţie nelegitimă creează o ocazie de dezbatere publică. PNŢCD nu este un partid electoralist să fugă după voturi din patru în patru ani cu orice preţ. Nu vom face concesii de dragul unui context electoral”, a spus Pavelescu.

El a subliniat faptul că tema monarhiei constituţionale va rămâne pentru PNŢCD o temă esenţială. „Credem că unul din izvoarele răului este forma de guvernământ. Republica nu are legătură cu istoria, cu tradiţia, cu morala creştină, este o instituţie sovietică, prin care se manipulează România. Preşedintele României nu este preşedintele României, ci preşedintele propriului partid, folosindu-şi funcţia prezidenţială ca pârghie pentru interese electorale”, a spus preşedintele Aurelian Pavelescu.

Pe aceeaşi temă:

PNŢCD merge singur la alegerile europarlamentare. Pavelescu: Avem 3,4% intenţie de vot. Suntem peste Forţa Civică şi Mişcarea Populară

Conducerea PNŢCD s-a reunit sâmbătă la Poiana Braşov pentru a discuta despre strategia electorală a partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai.Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu a anunţat că PNŢCD va merge singur la alegerile pentru Parlamentul European. Totodată, liderul ţărănist a prezentat datele unui sondaj de opinie în care PNŢCD este mai bine clasat decât Forţa Civică şi Mişcarea Populară.

PNŢCD vrea să renască din propria cenuşă

PNŢCD lansează o campanie naţională intitulată „Renaştem pentru România ta“, acţiune destinată atât românilor care, de obicei, absentează de la vot, cât şi foştilor ţărănişti care s-au retras din viaţa politică. De asemenea, PNŢCD face un apel public către forţele de dreapta care formează, în acest moment, Opoziţia, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune pe temele de interes pentru societatea românească.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite