PNŢCD doreşte un singur candidat de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu:„Ar fi corect ca Dreapta să aibă un singur candidat pentru preşedinţie” FOTO: Adevărul
Aurelian Pavelescu:„Ar fi corect ca Dreapta să aibă un singur candidat pentru preşedinţie” FOTO: Adevărul

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat că şi-ar dori un singur reprezentant de dreapta pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

„Ar fi corect ca Dreapta să aibă un singur candidat pentru alegerile prezidenţiale, dar un asemenea proiect durează şi este momentan blocat”, a precizat Pavelescu pentru adevarul.ro.

Liderul ţărănist a adăugat că un posibil candidat pentru preşedinţie al Dreptei ar trebui acceptat de toate formaţiunile care fac parte din acestă categorie politică şi că acesta ar trebui numit în urma unor dezbateri. Pavelescu consideră că acest candidat ar trebui să fie de acord cu toate ideologiile partidelor de Dreapta, ideologii pe care să încerce să le şi aplice.

Aurelian Pavelescu a comentat, de asemenea, relaţia cu democrat-liberalii ca fiind una „de parteneriat”, însă o eventuală alianţă este împiedicată de problemele din interiorul PDL. Acesta solicitase democrat-liberalilor săptămânile trecute, pe pagina personală de Facebook, să se mişte mai rapid, întrucât USL ar fi pe cale sa-si atinga principalul obiectiv, reprezentat de ”control asupra justitiei".

"Principalul obiectiv al USL: controlul asupra justiţiei. Atacul asupra CSM este, fără discuţie, concertat, prin reţelele din teritoriu ale aşa-zişilor magistraţi, aflaţi la cheremul bandelor locale ale puterii. Din păcate, prietenii nostri din PDL îşi fac strategii pe termen lung, foarte lung, prea lung... Acum pot să o spun: în iulie 2012 am propus PDL să grăbim procedurile de lansare a ARD şi nu au acceptat, ARD fiind formalizat abia la 16 septembrie. După, abia, au înţeles că au greşit şi că am avut dreptate, ce folos? Greşim acum, oare, din nou?”, a postat Pavelescu pe pagina personală.

La alegerile parlamentare din iarna anului 2012, PNŢCD a mai avut o alianţa electorală cu PDL şi Forţa Civică, care au fondat împreună Alianţa România Dreaptă. În cadrul Alianţei, PNŢCD a redevenit partid parlamentar după o lungă perioadă, întrucât Ion Mihăilă a reuşit să obţină un fotoliu de deputat, iar Valeriu Todiraşcu unul de senator, ambele la Bucureşti.

Aceştia intenţionau, la începutul anului curent, să realizeze o nouă alianţă de Dreapta, mai timpurie, care să aducă un singur candidat pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, dar din cauza problemelor din interiorul formaţiunii democrat-liberale, proiectul a fost blocat.

Totodată, şeful PNŢCD a infirmat zvonurile lansale la nivel local cum că PNŢCD ar urma să fuzioneze cu Forţa Civică, după ce, săptămânile trecute, liderul ţărăniştilor braşoveni Daniel Vereş precizase că Forţa Civică şi PNŢCD ar putea fuziona, acţiune care ar urma să fie validată într-un congres comun al celor două partide.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite