PMP îl somează pe premierul Ponta să renunţe la acciză. Peste 300.000 de semnături, depuse la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Partidului Mişcarea Populară au depus astăzi, la Guvern, peste 300.000 de semnături împotriva introducerii accizei suplimentare la carburanţi, care ar urma să intre în vigoare de marţi, 1 aprilie.

Liderul PMP Eugen Tomac, europarlamentarul Cristian Preda, Teodor Baconschi şi deputatul Daniel Geantă s-au aflat astăzi la Guvern, unde au depus cele 300.000 de semnături.

„E un mesaj din partea Partidului Mişcarea Populară către Guvern, poate renunţă la introducerea accizei, acum, în al doisprezecelea ceas. După cum ştiţi, am făcut şi un miting acum două săptămâni şi vom continua să ne batem pentru cetăţenii României, am depus semnăturile, poate reuşim să convingem Guvernul să renunţe“, a declarat Geantă, pentru „Adevărul“.

Săptămâna trecută, deputatul Elena Udrea, membră PMP, a susţinut că, în mod sigur, o parte din banii colectaţi în urma introducerii accizei la combustibil va fi folosită în scopuri electorale.

„Ponta  a spus ieri că nu avem bani de pensii şi să ne spună Traian Băsescu de unde să luăm banii. Uite Ponta: din combaterea evaziunii fiscale, din TVA la pâine. Nu au arătat rezultatele. Să ne spună, să se arate un raport cu ce a câştigat bugetul statului din TVA la pâine. Diferenţa e că la noi erau bani când nu era an electoral. Anul ăsta, dintr-o dată, umplu bugetul pentru că au de satisfăcut baronii locali“, a declarat Udrea, la B1 TV.

Premierul Ponta a anunţat, la finalul anului trecut, că din 2014 va fi introdusă o acciză de şapte eurocenţi la combustibil. La acea dată, preşedintele Traian Băsescu l-a somat pe premier să amâne, cu trei luni, introducerea accizei, însă termenul expiră la 1 aprilie.

Citeşte şi:

Ponta: din cei 7 eurocenţi în plus la carburant, Guvernul va da înapoi transportatorilor, trimestrial, câte 4 cenţi

Executivul pregăteşte un act normativ prin care transportatorii vor primi înapoi, trimestrial, câte 4 eurocenţi din cei 7 eurocenţi, cât va reprezenta de la 1 aprilie acciza suplimentară, a declarat premierul Victor Ponta.

Ce scumpiri aduce 1 aprilie: acciza suplimentară la carburanţi intră în acţiune, gazele naturale şi ţigările se scumpesc din nou

În prima zi a lunii aprilie intră în vigoare o serie de normative care aduc scumpiri din creşterea accizelor şi din aplicarea calendarului de liberalizare la preţul gazelor. De asemenea, contribuabilii nu mai beneficiază de la 1 aprilie de bonificaţii la plata impozitelor şi taxelor locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite