PMP solicită demisia deputatului PSD Ciprian Nica, dovedit colaborator al Securităţii. „PSD să se delimiteze public de acesta“

PMP solicită demisia deputatului PSD Ciprian Nica, dovedit colaborator al Securităţii. „PSD să se delimiteze public de acesta“

Preşedintele PMP Eugen Tomac, alături de deputatul PMP Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Mişcarea Populară (PMP) ia act de decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit căreia deputatul Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea sub numele de cod ”Bratosin” şi îi cere acestuia să demisioneze din funcţia de deputat în Parlamentul României.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Considerăm foarte grav faptul că, la 24 de de ani de la înlăturarea comunismului, o persoană care a colaborat activ cu aparatul de poliţie politică al fostului regim face parte din Parlamentul României şi ocupă o funcţie importantă în zona de iniţiativă legislativă. Mai mult, Ciprian Nica este şi membru al Comisiei de Revizuire a Constituţiei, jucând astfel un rol important în ceea ce se doreşte a fi procesul de modernizare a ţării. Îi solicităm deci lui Ciprian Nica să se retragă din Parlament şi cerem PSD să se delimiteze public de acesta“, se arată într-un comunicat al PMP.

Deputatul PSD Ciprian Nica, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, a colaborat cu Securitatea. Asta au decis definitiv, vineri, magistraţii Curţii Supreme.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, în octombrie 2012, că Nica a colaborat cu Securitatea, potrivit Mediafax.

Deputatul a contestat decizia la Înalta Curte, care, astăzi, a menţinut hotărârea instanţei inferioare.

În februarie 2009, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a trimis Curţii de Apel Bucureşti o notă conform căreia deputatul Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea.

Nica declara atunci, că în urmă cu 33 de ani a fost şantajat să colaboreze cu Securitatea, dar a arătat că, pe vremea aceea, era minor şi se consideră "o victimă colaterală a Securităţii".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: