Udrea, după şedinţa PMP: Cel mai probabil nu voi candida la funcţia de preşedinte, la Congresul din martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Executiv Naţional (CEN) al Partidului Mişcarea Populară (PMP) s-a reunit astăzi în prima şedinţă din 2015 pentru a stabili principalele obiective ale partidului în anul politic 2015. La finalul şedinţei, Elena Udrea a declarat că, cel mai probabil, nu va candida la funcţia de preşedinte al PMP, la Congresul partidului reprogramat în februarie.

Întrebată care a fost motivaţia pentru care nu va mai candida la funcţia de preşedinte, Udrea a răspuns: „Nu am spus că nu mai candidez, am spus că cel mai probabil «nu». Astăzi am luat decizia să mutăm congresul, să vedem până atunci“.

„E congres pe data de 8 februarie, vom vedea atunci cine se înscrie în competiţe, important este ca viitoarea conducere a partidului, indiferent din cine va fi formată, ea să vină cu o viziune care să conţină o strategie de partid de opoziţie, suntem singurul partid de opoziţie la o guvernare PSD-PNL. Constatăm că astăzi toată lumea este la putere: PSD prin Guvernul Ponta şi PNL prin domnul Iohannis“, a adăugat Udrea.

În paralel cu şedinţa conducerii PMP, Comisia de Arbitraj se întâlneşte pentru a discuta contestaţia europarlamentarului Cristian Preda, care a fost exclus din partid în urmă cu două luni.

„Am aflat chiar acum că mâine se va reuni comisia de arbitraj şi integritate a ‪PMP‬ care va analiza contestaţia mea la decizia de a fi exclus. Am încredere că membrii comisiei vor judeca drept un caz foarte simplu. Mi-e greu să cred că membrii comisiei de arbitraj şi litigii vor refuza să accepte că nu am beneficiat de un drept de care se bucură şi cel mai odios criminal“, anunţa Preda ieri.

Europarlamentarul Cristian Preda a contestat decizia conducerii PMP de excludere din partid la Comisia de Arbitraj a PMP, însă şansele sale de a rămâne în partid sunt foarte mici.

Ce spune Regulamentul PMP

Potrivit statutului PMP, „Colegiul Naţional sau Consiliul Executiv Naţional pot decide aplicarea următoarelor sancţiuni: excluderea din Partid, cu o majoritate de două treimi din membrii Colegiului Naţional“. Potrivit unor surse din interiorul partidului, excluderea lui Preda a fost votată cu unanimitate.

Tot potrivit regulamentului PMP, Cristian Preda are dreptul să conteste decizia conducerii partidului. „Deciziile Consiliului Executiv Judeţean, respectiv ale Consiliului Executiv Naţional, de sancţionare prin suspendarea din funcţia deţinută în cadrul Partidului sau prin suspendarea din calitatea de membru al Partidului, pot fi contestate la Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate, respectiv la Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate“, se mai arată în statutul partidului.

Din Comisia de arbitraj şi integritate a PMP fac parte: Rizia Tudorache (preşedinte), Edmond Tălmăcean, Neculai Enache, Cătălin Constantin Mic-Voinea, Paul Toderică, Cornel Ştirbeţ, Andrei Jean Fălcescu, cei mai mulţi dintre ei apropiaţi ai liderului PMP Elena Udrea. Dacă decizia Comisie de Arbitraj este în conformitate cu hotărârea conducerii PMP, adică de excludere a lui Cristian Preda din partid, europarlamentarul rămâne definitiv în afara partidului. „Deciziile Comisiei Judeţene de Arbitraj şi Integritate, respectiv ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate, sunt definitive“, mai spune statutul.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite