Război verbal între PDL şi PMP. Blaga: PDL are un nou adversar politic. Udrea: Vom face opoziţie în timp ce „guverne uselează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL Vasile Blaga a detaliat strategia partidului pentru alegerile europarlamentare
Preşedintele PDL Vasile Blaga a detaliat strategia partidului pentru alegerile europarlamentare

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că partidul are un nou adversar politic, PMP, iar relaţiile PDL cu acest partid depind de PMP. În replică, Elena Udrea a spus că PMP va face opoziţie alături de preşedintele Traian Băsescu, dând glas celor care suferă în timp ce „guverne uselează“.

„PDL are încă un adversar politic, deocamdată nu îi spun inamic. PDL are încă un adversar, se numeşte Partidul Mişcarea Populară, iar temperatura relaţiilor depinde de acest partid, nu de noi. Suntem adversari pe scena politică“, a declarat Vasile Blaga la Braşov, unde s-a desfăşurat Colegiul Director lărgit al PDL.

Vicepreşedintele Cezar Preda a declarat că cei plecaţi la PMP sunt cei care „s-au obişnuit la guvernare“, care „au tăiat salariile spunând că ei taie panglici“. 

„Sunt oameni care s-au obişnuit la guvernare, care nu ştiu să facă opoziţie, oameni care atunci când le-am spus că cetăţenii nu sunt de acord să le umblăm la venituri au spus: «noi avem de inaugurat, de tăiat panglici, de suit pe cal, noi avem de luat bani, de unde să luăm dacă nu tăiam leafa românilor?» Ei, uite că au plecat la Mişcarea Populară“, a declarat Cezar Preda.

Udrea: Din cauza celor care nu au câştigat niciodată alegeri, PDL pierde oameni importanţi

De partea cealaltă, Elena Udrea a replicat că „din cauza unora care nu au câştigat în viaţa lor alegeri“, PDL pierde oameni importanţi. „Când am comentat eu ce spune domnul Cezar Preda? Din cauza unora care deşi nu au câştigat în viaţa lor alegeri şi nu sunt în stare să aducă voturi, dar au ajuns în fruntea partidului, astăzi, Partidul Democrat Liberal pierde oameni importanţi şi aşa va fi şi în continuare“, a spus Elena Udrea, la Sighişoara. Udrea a mai spus că PMP va face opoziţie USL alături de preşedintele Traian Băsescu spunând că vor fi „cei care vom striga în numele celor care suferă din cauza modului în care guverne uselează“, a spus Udrea. Deputatul s-a corectat imediat: „USL guvernează“, iar Adrian Papahagi a intervenit: „Tot acelaşi lucru e, că e la fel de prost“.

Strategia lui Blaga începe cu un miting

Vasile Blaga a detaliat, în conferinţa de presă susţinută la finalul Colegiului Director, că a fost stabilită strategia pentru alegerile eruoparlamentare, urmând ca sâmbăta viitoare să fie organizat un miting în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti.

„Astăzi am stabilit strategia pentru alegerile eruoparlamentare, cu termene foarte precise pentru finalizarea listei respectiv sfârşitul acestei luni, pentru finalizarea numărului de semnături minim necesar pentru a putea candida. De asemenea, am stabilit un debut de precampanie: vom organiza un miting la Bucureşti, sâmbătă, unde sperăm să avem un număr important de participanţi, la care sunt invitaţi atât membrii de partid, cât şi cetăţenii“, a declarat Blaga.

De la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL care s-a desfăşurat la Braşov, unde va avea loc şi Biroul Permanent Naţional al Partidului, au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Mai puteţi citi:

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă 55

Deputatul Elena Udrea a demisionat din PDL, după 10 ani petrecuţi în rândul formaţiunii, şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, anunţ confirmat recent şi de Eugen Tomac. Fostul ministru al Dezvoltării a reproşat conducerii PDL faptul că nu a susţinut proiectul de unificare a dreptei.

Udrea: PDL va fi susţinut de Ponta. Eram o piedică pentru frăţia Ponta-Blaga-Şova

Deputatul Elena Udrea, proaspăt membru PMP, afirmă că nu degeaba premierul Victor Ponta adoptă un discurs similar cu cel al democrat-liberalilor, pentru că PDL va fi susţinut de liderul PSD. Afirmaţia deputatului vine ca răspuns la declaraţiile lui Ponta, potrivit cărora, odată cu demisia lui Udrea din PDL, partidul devine un adversar important.

Elena Udrea: Conducerea PDL a ales mai degrabă să se lupte cu mine decât cu USL

Fostul deputat al PDL, Elena Udrea, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă în care şi-a anunţat despărţirea de PDL că actuala conducere democrat-liberală a ales să nu facă opoziţie adevărată şi a fost orientată printre altele de lupta împotriva parlamentarului de Neamţ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite