PMP neagă o posibilă fuziune cu PNL. Diaconescu îi cere explicaţii preşedintelui liberalilor: Ce membri ai PMP negociază cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PMP FOTO Facebook
PMP FOTO Facebook

PMP a reacţionat la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al PNL a transmis că rămân deschişi discuţiilor cu privire la fuziune. Formaţiunea neagă posibilitatea fuziunii, invocând faptul PMP s-a născut „din dorinţa de a rezista primului USL”. Într-o altă scrisoare deschisă, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, i-a cerut lui Florin Cîţu să spună public cine din PMP negociază cu PNL.

„Partidul Mişcarea Populară consideră declaraţiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre o posibilă fuziune ca fiind o perdea de fum menită să acopere deopotrivă problemele interne cu care se confruntă liberalii şi inabilitatea acestora de a gestiona corespunzător problemele ţării. Decât să moară de grija imaginarei fuziuni cu PMP, liberalii ar face mai bine să acţioneze concret pentru a scădea facturile la energie ale românilor”, a transmis partidul într-un comunicat de presă. 

Formaţiunea a recunoscut că trece printr-o perioadă de discuţii, însă neagă că fuziunea cu PNL s-ar afla pe agenda partidului. „Într-adevăr, PMP trece printr-o perioadă de discuţii interne aprinse în ceea ce priveşte revitalizarea activităţii partidului. Dar, la fel de evident, este că niciunul dintre curentele de idei existente în acest moment în interiorul formaţiunii politice nu conduc spre ideea fuziunii, a topirii PMP în PNL. Cu atât mai mult cu cât liberalii par mai preocupaţi de refacerea USL decât de o guvernare bazată pe principii şi valori de centru-dreapta”, a mai transmis PMP. 

Membrii formaţiunii au mai transmis că Partidul Mişcarea Populară s-a născut tocmai din dorinţa legitimă de a rezista primului USL, care s-a reîntrupat şi vine să bântuie ca o fantomă politică România”. 

>>PMP nu vrea să fie parte la îndeplinirea previziunii lui Corneliu Coposu care spunea că „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic“ Mişcarea Populară îi lasă pe liberali, aşa cum au făcut de mai multe ori de-a lungul istoriei lor, să stea în pat cu PSD în timp ce aplică strategia învăţată de la Patriciu că trebuie să fie un partid balama<<, au mai transmis membrii PMP.

Diaconescu, către Cîţu: „Ce membri ai PMP negociază cu PNL”

Şi preşedintele PMP, Cristian Diaconescu i-a cerut, într-o scrisoare deschisă, preşedintelui PNL Florin Cîţu, să spună cu cine negociază în privinţa fuziunii din PMP şi să explice la ce întâlnire din luna februarie s-a referit Ionuţ Stroe, în declaraţia de presă. 

>>Fiind comunicare oficială, în numele PNL, vă solicit să comunicaţi public ce membri ai PMP negociază cu PNL, precum şi la ce „întâlnire din februarie” s-a referit purtătorul de cuvânt al PNL <<, i-a transmis Diaconescu ;efului PNL. 

Răspunsul partidului vine în contextul în care, într-o conferinţă de presă, fiind întrebat cu cine vor continua liberalii discuţiile de fuziune în vederea fuziunii cu PMP, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a răspuns: „Probabil vom afla după întâlnirea fixată deja, înţeleg din presă, din luna februarie”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite