VIDEO. PMP şi-a lansat candidaţii la parlamentare. Băsescu:  România are două taine: mineriada şi lovitura de stat din 89. Nu Iliescu e singurul responsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu deschide lista PMP Bucureşti pentru Senat FOTO: Cristian Delcea
Traian Băsescu deschide lista PMP Bucureşti pentru Senat FOTO: Cristian Delcea

PMP şi-a lansat, azi, candidaţii pentru alegerile parlamentare. Sloganul partidului va fi „Luptă pentru România!“, iar obiectivul încă nu a fost bine stabilit, dar, oricum, e îndrăzneţ: locul trei, spun vicepreşedinţii. „Mă tem că va fi locul doi“, spune preşedintele Traian Băsescu.

UPDATE Festivitatea s-a încheiat. 

UPDATE Traian Băsescu: Am auzit colegii ca vom fi a treia forta politica. Ma tem ca vom fi a doua daca ne incredem in noi. Ne-am primti lectia de la locale.  Am oferit oameni noi si am luat 1, 2 procente.

UPDATE Traian Băsescu: Este misiunea acestui partid sa puna sistemul sa lucreze in favoarea oamenilor.
PMP va intra in Parlament cu un scor foarte bun. Nu datorita mie, ci datorită efortului pe care il veti face in toate judetele. Deviza noastra, sloganul nostru, in aceasta campanie este: „Luptă pentru România!“

UPDATE Traian Basescu: Nu am crezut ca o sa mai vad sala asta ca pe vremea PDL, plina de entuziasm. Plina cu oameni care, prin entuziasmul lor, imi arata ca nu am gresit constructia unui partid nou care sa lupe cu sistemul, care sa se dedice Romaniei. Desi multi proveniti din PDL, misiunea PMP este alta. Misiunea dvs. este sa duceti la indeplinire ce nu am reusit eu. A fost un moment in care spuneam ca am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am infrant. Presedintele Iliescu l-a consolidat. Romania are doua taine: Mineriada si lovitura de stat din 1989. Toti artizanii s-au aflat in ultimii sase ani in conducerile institutiei. A doua taina este taina Mineriadei. Este una inca nejudecata de nimeni. Am avut procurori generali numiti de mine care le-am cerut sa finalizeze dosarul Revolutiei si a Mineriadei. Acolo sunt tainele sistemului. Cei care au facut sa fie clasate, amanate, sunt cei care au protejat sistemul. Solutia corecta pentru cele doua mari crime trebuie data de Justitia Romana. Cei mai multi au tentatia sa spuna ca singurul responsabil a fost Ion Iliescu. Nu e adevarat! Au fost multi generali.

UPDATE Eugen Tomac, presedinte executiv al PMP:  Sunt aici pentru ca imi iubeac tara si pentru ca cred in Traian Basescu. Pe 11 decembrie, PMP va scrie istorie electorala in Romania. PNL l-a suspendat pe Traian Basescu, PNL, care a dat lovitura de stat in 2012. Multi vin astazi si ni-l prezinta pe tehnocratul Cioloş ca solutia penrru Romania. Cioloş a fost ministru in Guvernul Tariceanu, propus de Traian Basescu comisar. Dacian Ciolos poate fi ministru intr-un Guvern condus de Traian Basescu. Am depus proiectul pentru a avea 300 de parlamentari. PSD si PNL au spus ca au nevoie de 600 de parlamentari. Avem obligatia sa cerem unirea.

Valeriu Steriu, presedinte executiv al PMP: Fara noi nu se poate pune  prim-ministrul la Palatul Victoria.  Daca vom munci bine, peste 40 de zile il vom instala pe Traian Basescu in alt Palat, in Palatul Victoria. Am reusit cea mai performanta si rapida fuziune. Avem astazi toate ingredientele pentru a avea succes. Avem cele mai unite organizatii si cea mai importanta locomotiva electorala: Traian Basescu. A merge alaturi de USR nu este o optiune. Sunt fara experienta.

UPDATE Cristian Diaconescu, prim-vicepresedinte PMP: Romania are astazi un Guven numit si nu unul ales. Schimbarea va reprezenta binele pentru aceasta tara.

UPDATE Luminita Adam, purtător de cuvânt PMP: Echipa care se prezinta astazi este o echipa iubitori de tara. Pe noi ne doare Romania saraca. Pe noi ne doare Romania vanduta.

UPDATE Ion Toma, prim-viceprededinte PMP: „Aveti curajul sa fiti loiali ca niciodata. Organizarea face diferenta intre infrangere si victorie. Vreau sa va priviti colegul sau colega ca pe un frate sau ca pe o sora. E timpul sa strangem randurile. Forta noastra este curajul nostru. De cateva zile, toata lumea se uita sa vada sondajele. Avem omul care a intors toate sondajele de opinie: Traian Basescu. Multi ne doresc sa nu trecem pragul. Nu numai ca vom trece pragul, dar vom face un scor care sa ne duca a treia forta si sa dam si prim-ministru: Traian Basescu. Nu este usor. Avem colegi care se tem de aceste alegeri. Aveti curajul de a rezista cu un minut acestei temeri. In acel minut sa va intrebati daca ati facut totul ca PMP sa castige“

UPDATE Ora 13.00 Traian Basescu intra in sala in apaluzele celor 6.215 de delegati PMP,  care striga "Basescu, prim-ministru!". Congresul incepe cu intonarea imnului de stat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu ocupă primul loc la Senat, fiind urmat de Radu Cristescu, vicepreşedintele PMP. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de cei doi preşedinţi executivi: Valeriu Steriu şi Eugen Tomac. 

Pe lista PMP Bucuresti pentru Camera Deputatilor se mai regăsesc Ştefan Florescu, fost candidat independent la Primăria Sector 6, şi Vasile Stefanescu, preşedinte COTAR si vicepreşedinte PMP.

La Senat vor mai candida Liviu Goncea şi Ştefan Vlaston, însă locurile nu sunt considerate eligibile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite