PMP intră în cursa pentru pentru Cotroceni cu Theodor Paleologu. Mihai Neamţu s-a retras din competiţia internă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu FOTO David Muntean

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, va fi desemnat candidat al PMP la alegerile prezidenţiale, după ce Mihai Neamţu s-a retras din cursa internă pentru Cotroceni. În opinia lui Paleologu, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi.

Theodor Paleologu, care urmează să fie desemnat astăzi candidatul PMP la Preşedinţie, precizează că va avea o campanie ca un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, pentru că, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie, cred eu, de un preşedinte învăţător. El spune că un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător şi doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. 

„După o reflecţie mai adâncă, am decis că este înţelept să-l sprijin pe Toader Paleologu în cursul alegerilor din această toamnă. Celor care mi-au susţinut cu pasiune candidatura le mulţumesc pentru entuziasm şi le spun că am împlinit relativ recent 40 ani. Şi-n 2020, şi-n 2024, şi-n 2028, mă voi strădui să le reprezint valorile şi idealul. Prin urmare, nu-i o renunţare, ci doar un pas pentru consolidarea unui proiect de echipă. Îi văd venind alături de nucleul conservator al PMP şi pe intelectualii din Fundaţia Creştin-Democrată, pe toţi patrioţii mobilizaţi la Referendumul pentru familie, dar şi pe amicii din Alternativa Dreaptă – tineri admirabili, a căror inimă curată bate pentru credinţă şi pentru neam“, a scris Mihai Neamţu pe Facebook. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, un curs despre valorile care ţin o societate împreună, despre moştenire şi educaţie, despre legătura dintre justiţie şi pace socială, despre dreptate şi libertate ca fundamente ale prosperităţii, despre grija pentru natură şi criza demografică, despre diplomaţie şi rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile şi punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte şi să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalţi să spună ce gîndesc”, scrie Theodor Paleologu.

În opinia lui Paleologu, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi, care ascultă şi pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică.

Theodor Paleologu a fost ministrul al Culturi în perioada 2008-2009 şi a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016. Paleologu a candidat independent la alegerile parlamentare din anul 2016, în Bucureşti. Deşi a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii independenţi, în Capitală, acesta nu a reuşit să obţină un nou mandat de parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite