PMP întoarce armele împotriva PNL şi se poziţionează ca principal critic al „marxiştilor” de la USR-PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PMP Eugen Tomac
Liderul PMP Eugen Tomac

PMP trimite tot mai multe săgeţi către PNL, delimitându-se în ultima vreme de liberali pe mai multe subiecte cum ar fi cel al bisericilor şi al şcolilor. Totodată, PMP a atacat dur USR-PLUS, pe care îl numeşte „un partid neomarxist”, şi comparându-l pe Dacian Cioloş cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Duminica trecută, liderul PMP Eugen Tomac a declarat că este pentru deschiderea bisericilor pentru enoriaşi, precizând că pentru români credinţa rămâne un element fundamental al vieţii lor.

„Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism. De aceea, forţele de ordine ar trebui să fie vigilente şi să se comporte cu maximă prudenţă în perioada următoare. Cetăţenii acestei ţări vor respect şi aplicarea unitară a legii. Imaginile cu oamenii înghesuiţi în aeroport în plină stare de urgenţă nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu poliţiştii care intră într-un lăcaş de cult şi împart sancţiuni într-o manieră revoltătoare. Consider că Biserica trebuie păstrată deschisă şi implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei”, a declarat liderul PMP.

Acesta a comparat apoi mersul la biserică cu cel la magazin, susţinând că mersul după pâine ar trebui să fi egal cu cel către biserică. O zi mai târziu, acesta şi-a reluat ideea, criticând Guvernul că au fost situaţii în care bisericile au fost închise nejustificat.

„Au fost situaţii în care s-au înschis biserici nejustificat. Se pune atâta presiune pe ideea că nu ai voie să te duci, să ieşi, că unii o iau de bună că e interzis la biserică. Consider că aşa cum poţi să mergi să cumperi pâine la magazin, tot aşa poţi să mergi să te rogi la biserică, iar acest lucru trebuie explicat clar oamenilor, ca nu le interzice nimeni să aprindă o lumânare la biserică. Că trebuie respectate reguli, dar se poate merge şi la biserică”, a spus Tomac.

Mai depare, acesta s-a arătat în dezacord şi faţă de decizia Executivului de a închide şcolile, dând exemplul altor state europene.

„La Bruxelles, de exemplu, copiii merg la şcoală. De altfel, în Uniunea Europeană doar trei ţări şi-au închis şcolile, noi, bulgarii şi grecii. La Bruxelles există şi târg de Crăciun (…) Cred că indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trebuie să fie tratate şi la noi cu mai multă responsabilitate, dar să ştim că viaţa, totuşi, merge înainte, cu prudenţa necesară.”, a mai adăugat liderul PMP.

Critici dure faţă de USR-PLUS: Un partid neomarxist

După ce pe 20 noiembie PMP transmitea un comunicat de presă în care îl compara pe Dacian Cioloş cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin, duminică seara fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit cu un atac asupra USR-PLUS.

„Un partid neomarxist, care a avut obrăznicia să ne propună să trăim la comun, numai că reacţia a fost extrem de dură din societate. E un partid al gulerelor albe din administraţie şi multinaţionale. Nu se poate lipi decât de eticheta de partid neomarxist, progresiştii. Cioloş este liderul lor. Ei propun renunţarea la valorile specifice societăţii competitive liberale”, a declarat Traian Băsescu, citat de stiripesurse.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite