PMP are două conduceri. Lupta se mută în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Tabloul conducerii Partidului Mişcarea Populară (PMP) a devenit şi mai neclar în urma Congresului Extraordinar pe care Eugen Tomac, fostul preşedinte al formaţiunii, l-a organizat sâmbătă şi în urma căruia a fost ales să conducă pe mai departe partidul, cu o majoritate largă.

Situaţia de incertitudine este dată de faptul că actualul lider, Cristian Diaconescu, nu a recunoscut organizarea congresului şi a lipsit de la eveniment. 

Contactat de „Adevărul”, Diaconescu a lăsat să se înţeleagă că lupta de acum înainte se va muta din interiorul partidului în instanţă. „În instanţă vor continua toate demersurile începute şi altele. Mergem înainte”, a spus liderul PMP. 

Popularii, în tratative cu AUR

George Simion, copreşedintele AUR, a fost invitat joi la o şedinţă a PMP, unde a fost înaintată varianta unei alianţe între cele două formaţiuni. „Domnul Simion ne-a comunicat faptul că sunt o serie de parlamentari care nu se mai regăsesc în partidul AUR, pentru că nu le împărtăşesc valorile, şi care ar dori să se alăture Partidului Mişcarea Populară”, a declarat Diaconescu, într-o intervenţie la Digi24.  

În schimb, în ziua Congresului PMP, George Simion a declarat că nu va accepta ca parlamentarii AUR să se îndrepte spre partidul popularilor. „Nu trebuie acceptate trădări, nu trebuie acceptaţi traseişti”, a scris copreşedintele formaţiunii, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook. Ulterior, AUR a transmis, tot printr-o postare pe reţeaua socială, că „românii au aruncat PMP la coşul de gunoi al istoriei şi acolo va rămâne”.

Vezi şi: Eugen Tomac, ales preşedinte al PMP: Acest Congres nu e împotriva cuiva, e şansa partidului de a merge mai departe ca o echipă unită pentru o ţară reîntregită

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite