PMP cere capul miniştrilor Mănescu şi Duşa. Paleologu: "Ori la bal, ori la spital!" e programul nostru pentru 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac şi Elena Udrea, parlamentari PMP
Eugen Tomac şi Elena Udrea, parlamentari PMP

Parlamentarii care au trecut de la PDL la PMP şi-au anunţat astăzi demisia în plen şi au subliniat că vor depune două moţiuni simple cu privire la gestionarea consecinţelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Cei vizaţi sunt miniştrii Mircea Duşa şi Ramona Mănescu.

După ce şi-au anunţat demisia din grupul parlamentar PDL, aleşii au precizat că vor fi neafiliaţi, dar vor acţiona ca un grup. 

De săptămâna trecută, PMP a fost înscris oficial. Astăzi am îndeplinit formalităţile prin care parlamentarii care s-au înscris în PMP au demisionat din PDL. Grup parlamentar eşti atunci când te lupţi pentru aceleaşi valori, de aceea parlamentarii PMP vor acţiona ca grup de opoziţie. Vom fi un grup parlamentar care va trece la acţiuni puternice de opoziţie. Chiar dacă statutar nu se mai pot constitui grupuri, nu suntem în PMP pentru funcţii, maşini, secretare”, a precizat deputatul  Elena Udrea, la scurt timp după ce a formalizat demisia din grupul PDL. 

Întrebată dacă va apela şi la colegii din PDL pentru semnarea celor două moţiuni, Udrea a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu doreşte “opoziţie în interiorul Opoziţiei”.

Noi nu suntem opoziţie în interiorul Opoziţiei. Vrem să avem un demers de unitate a Opoziţiei, pe care l-am susţinut şi când eram în interiorul PDL. Cred că ar trebui să lucrăm împreună ca partide de opoziţie, de aceea speranţa este că toţi colegii din partidele de opoziţie să fie de acord să semneze această moţiune”, a clarificat Elena Udrea. 

Parlamentarii PMP vor depune două moţiuni simple legate degestionarea dezastruoasă a consecinţelor recentului accident aviatic din Munţii Apuseni.

O moţiune o va viza pe Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, alta pe Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Paleologu: Vrem să depăşim PDL în alegeri 

Deputatul Theodor Paelologu, care a demisionat şi el din PDL, a vorbit despre scindarea formaţiunii. "De fapt, eu cred că tot în PDL suntem", a adăugat el. 

Trebuie să alegi într-un sens sau altul. Nu mi-am dorit ca PDL să se rupă în două. Mereu am spus că exclusivismul, ameninţările, toate lucrurile astea nu duc la nimic bun. Dacă s-a ajuns ca la PDL, chiar şi foştii mei studenţi, să nu mă mai salute sau să evite să stea de vorbă cu mine, ce să mai fac? De fapt, eu cred că tot în PDL suntem, numai că cealaltă parte. Din păcate, nu ne mai vorbim între noi”, a explicat el. 

În ce priveşte obiectul PMP pentru 2014, Paleologu a declarat că speră să depăşească PDL la alegerile europene şi să învingă USL. 

Înainte, stăteam singur în spate. Acum, sunt încă 15 care stau alături de mine. Ori la bal, ori la spital! Acesta este programul PMP pentru 2014. Ori trecem de 5% şi depăşim PDL la alegerile europene, ori asta e!, a încheiat el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite