PMB şi primăriile de sector susţin că „toate hotărârile care privesc viaţa bucureştenilor sunt luate în consilii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului/ foto arhivă
Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului/ foto arhivă

Primarul Capitalei şi cei şase primarii de sector au transmis o declaraţie comună în care dau asigurări bucureştenilor că toate hotărârile care îi privesc sunt luate în Consiliul General şi în Consiliile locale ale celor şase sectoare, precum şi de către conducerile instituţiilor subordonate primăriilor.

 Precizările vin, însă, după ce primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că decizia organizării unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul obişnuit al protestelor antiguvernamentale, s-a luat la nivel de partid.

„Am aflat cu surprindere că în mediul on-line se vehiculează informaţii potrivit cărora Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Dezminţim categoric aceste zvonuri şi îi asigurăm pe bucureşteni că toate hotărârile care privesc viaţa lor se iau în Consiliul General, Consiliile locale ale celor şase sectoare şi de către conducerile instituţiilor subordonate primăriilor, conduse de funcţionari publici. Le mulţumim, totodată, miniştrilor şi parlamentarilor PSD şi ALDE care susţin în Executiv şi Parlament proiecte de dezvoltare pentru Capitala României”, se arată în declaraţia comună a primarilor, transmisă de municipalitate.

Precizările vin după ce primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că organizarea unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei s-a decis la nivel de partid.

„Decizia să se facă târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată la partid. Sau cel puţin aşa mi se părea important ca toţi liderii importanţi ai partidului să decidă dacă este o decizie bună să se facă acel târg sau nu“, a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Ulterior, Primăria Capitalei a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite