PMB: Poliţiştii locali răniţi în urma incidentelor de la şedinţa CGMB au depus plângeri penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, joi seară, că cei trei poliţişti locali care au ajuns la spital în urma incidentelor de la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au depus plângeri penale împotriva „agresorilor”, iar Parchetul Judecătoriei Sector 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj.

Şi împotriva consilierilor generali USR au fost depuse plângeri, aceştia urmând să fie citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General, mai precizează PMB.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară de Primăria Capitalei, Gabriela Firea spune că cetăţenii care au dorit să participe la şedinţa CGMB de joi au pătruns ilegal în primărie şi în sala de consiliu şi au provocat incidente, în urma cărora au fost răniţi trei poliţişti locali.

Potrivit sursei citate, poliţiştii răniţi în busculada creată în faţa sălii de consiliul au depus plângeri penale împotriva „agresorilor”, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 a deschis dosar penal pentru ultraj.

De asemenea, şi împotriva consilierilor generali USR au fost depuse plângeri, urmând să fie citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General.

„Încă de la prima şedinţă de Consiliu General a fost clar că reprezentanţii USR au un singur obiectiv, care din păcate nu are nicio legătură cu bucureştenii şi calitatea vieţii lor – acela de a obstrucţiona, prin orice mijloace, activitatea actualei administraţii a Capitalei. Din păcate, aceste mijloace de luptă politică au ajuns să sfideze nu numai bunul simţ, ci şi legile ţării. Aceste manifestări nu au nicio legătură cu democraţia şi cu dreptul cetăţenilor de a fi reprezentaţi şi de a participa la lucrările Consiliului General”, susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ea mai spune că, pentru consilierii USR, „important era ca în sală să pătrundă simpatizanţi ai USR sau membri ai unor ONG-uri afiliate acestei formaţiuni”.

„Iar aceştia nu erau foarte curioşi să asiste la dezbateri, care de altfel sunt transmise live pe internet, ci să creeze atmosferă în sală, să facă scandal şi să perturbe şedinţa”, mai susţine Firea.

Ea avertizează că va avea „o atitudine fermă" faţă de aceste manifestări: „Este limpede că în acest fel nu mai putem continua şi prin urmare vom avea o atitudine fermă faţă de aceste manifestări. Aşteptăm rezultatele anchetei desfăşurate de Poliţie şi în funcţie de acestea vom decide căile de urmat în continuare, pe cale legală.

Firea „reaminteşte" că accesul cetăţenilor la şedinţele Consiliului General este permis în limita locurilor disponibile şi în baza solicitărilor depuse în prealabil la Secretariatul General, iar "pentru a se elimina orice suspiciuni privind restricţionarea accesului cetăţenilor prin ocuparea locurilor în sală de către angajaţi ai Primăriei Capitalei", locurile pentru aceştia vor fi "clar delimitate" începând de la următoarea şedinţă.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa. La sediul Primăriei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.

Cei trei poliţişti locali care au fost preluaţi de ambulanţe în urma scandalului de joi de la Primăria Capitalei au suferit contuzii uşoare şi nu au necesitat internarea, a declarat pentru News.ro dr. Dorin Ionescu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă, unitate la care au ajuns cei trei pacienţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite